Már jó ideje vágytam rá, hogy ellátogassunk a Kistücsökbe, hiszen annyi szépet és jót hallottam az étteremről ismerősöktől, blogger kollégáktól. Párom ezt pontosan tudta, ezért szülinapomra ezzel lepett meg. Mivel Balatonszemes kiesik a megszokott útvonalainktól, ezért rá kellett szervezni a látogatásra, de végül összehoztuk.
Rendelősdi
Talán emlékszel még, hogy többször is elmélkedtem már a rendelős ételekről. Most nem pizzára és társaira gondolok, hanem olyan ételszállítókra, ahonnan napi rendszerességgel rendelsz ételeket. A tavalyi év végén teszteltük a Polcz Speciál több ételét is, amelyek kifogástalan minőségűek voltak. Ezen felbuzdulva és az időhiány miatt jutottunk arra a döntésre pár hónappal ezelőtt, hogy hétköznapra több alkalommal is rendelünk ebédet, és csak a hétvégén főzök, amikor nincs rajtam nyomás az idő miatt.
Pikáns gyömbér szörp
A szörp szó hallatán szerintem az emberek többségének egy édes, mű ízű, természetellenesen élénk színű folyadék jut eszébe. Pedig az igazi házi szörpök milyen finomak. Nekem volt szerencsém úgy tölteni a gyermekkoromat, hogy finomabbnál finomabb szörpöket ihattam. Bodza, málna, meggy, ribizli még most is emlékszem az ízükre.
A tetovált séf: Grill és BBQ télen-nyáron
Imádok grillezni. A nyár nálunk egyet jelent azzal, hogy gyakorlatilag hetente készül valamilyen finomság a grillen. Eddig azt hittem, hogy mindent tudok erről a műfajról, de Serényi Zsolt – A tetovált séf könyvének elolvasása után rájöttem, hogy még csak az alapoknál járok, és rengeteg olyan dolog létezik még ezen a műfajon belül, amiről nem is hallottam. Kiderült számomra, hogy mi a különbség a grillezés és a barbecue (BBQ) között, és megtudtam mi az a kamadó grill és a töltény szmóker.
Bodza szörp gyömbérrel és mentával
A bodzavirág a természet csodás ajándéka. Fantasztikus illatát már messziről érezni. Úgy tapasztalom az ismerőseim körében, hogy egyre többen fognak neki így tavasszal és készítenek belőle finom nedűt. Nincs is ennél kellemesebb frissítő a nyári melegben, vagy egy kis tavaszidéző a hideg télben. Ráadásul a limonádét is remekül fel lehet dobni vele.
Gluténmentes palacsinta
Áfonyás tejszínes túrótorta
Az áfonya nálunk mindig kulcsszerepet töltött be. Anyukám amióta az eszemet tudom nagy rajongója. Azért 20-25 évvel ezelőtt igazi prémium áfonyalekvárhoz jutni nem volt könnyű. Szerencsére a német ismerősök nyaranta mindig hoztak pár üveggel. Ezek féltve őrzött kincsek voltak, és nagyon be kellett osztani. Gyerekként nekem nem volt olyan nagy kuriózum. Aztán telt, múlt az idő, és mára én is áfonya rajongó lettem.
Köles spenóttal és chorizoval
Mindig bajban vagyok amikor marad egy evésre való köret. Nem szívesen dobok ki ételt, ezért azon vagyok, hogy ilyenkor újrahasznosítsak. Lássuk be, azért egy köret legyen az krumpli, rizs, köles, önmagában nem túl tápláló és ízletes fogás. De ha kicsit felturbózzuk, máris remek étel kerekedhet belőle.
Medvehagymás csirkemell tekercs
Én már leszedtem az utolsó medvehagyma leveleket is a kertben. Az idei szezon nagyon gyorsan lecsengett. Igazán ki sem tudtam használni, ráadásul rengeteg termett. A két éve ültetett hagymácskák mostanra szépen megerősödtek. De egy levél sem veszett kárba, amit nem használtam fel, ment a fagyasztóba.
Banános-paradiós (fitness) brownie
- « Előző oldal
- 1
- …
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- 52
- Következő oldal »
Legutóbbi hozzászólások