Én már leszedtem az utolsó medvehagyma leveleket is a kertben. Az idei szezon nagyon gyorsan lecsengett. Igazán ki sem tudtam használni, ráadásul rengeteg termett. A két éve ültetett hagymácskák mostanra szépen megerősödtek. De egy levél sem veszett kárba, amit nem használtam fel, ment a fagyasztóba.
Medvehagymás-spenótos tészta
A magyar és az olasz ízek ötvözéseként jött létre ez az étel. Ha már volt itthon egy zacskó igazi színes olasz tészta, úgy gondoltam, hogy egy hozzáillő mártást készítek. De ha már éppen medvehagyma feldolgozásban voltam, került bele a medvehagymából is. Szerintem a lágy, bársonyos mártás kiválóan harmonizál a medvehagyma ízével.
Medvehagymás-túrós pogácsa
Tojáskrém
Remélem Neked is kellemesen telt az ünnep és nem rontottad el a gyomrod a sok húsvéti finomsággal. Nálunk nagyon sok étel megmaradt, főleg a főtt tojásból van rengeteg. De, nehogy megund adok egy tippet, hogy mihez kezd vele. Én nagyon szeretem a tojáskrémet reggelire pirítóssal, de melegszendvics verzióban is kiváló.
Medvehagyma
Ezzel a rendkívül intenzív ízű és gazdag illóolaj tartalmú növénnyel pár éve találkoztam először. Íze és gyógyhatása hasonlít a fokhagymáéra, de az „illatos” utóhatása kevésbé intenzív. A fokhagyma illatot és ízt a növény kéntartalma adja. Azonban nagyon oda kell figyelni szedésekor, hiszen levelei nagyon hasonlítanak a gyöngyvirág mérgező leveleihez!
Legutóbbi hozzászólások