Mindig bajban vagyok amikor marad egy evésre való köret. Nem szívesen dobok ki ételt, ezért azon vagyok, hogy ilyenkor újrahasznosítsak. Lássuk be, azért egy köret legyen az krumpli, rizs, köles, önmagában nem túl tápláló és ízletes fogás. De ha kicsit felturbózzuk, máris remek étel kerekedhet belőle.
Én most a párolt kölest mentettem meg az enyészettől. És milyen jól tettem! Kiváló vacsoránk volt.
Hozzávalók:
- 20 dkg elkészített köles (2 csomag főzőtasakos (125 gr/csomag) vagy 20 dkg normál köles megfőzve ugyanúgy ahogy a rizst kétszer annyi vízben, mint a köles mennyisége pirítás nélkül)
- 20 dkg leveles spenót (lehet fagyasztott is)
- 5 dkg chorizo (ha éppen nincs kéznél csípős hazai kolbász is megteszi)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 8-10 tekerés színes bors
- 1/2 kávéskanál só
A chorizo-t vágd fel 2-3 mm-es karikákra, majd csíkozd fel a karikákat. A fokhagymát zúzd össze fokhagymanyomóval, és közepes lángon az olívaolajon kezd el megpirítani. 3 perc múlva mehet hozzá a chorizo. Nem kell túl keményre pirítani, csak annyira, hogy a zsírt kiengedje magából. Ezután add hozzá a megmosott leveles spenótot. Ha kapsz pici levelű (bébi) spenótot nem kell fel darabolni, csak a szárát vágd le. Ha nagyobbak a levelek tépkedd el őket két-három részre.
A spenót nagyon hamar elkészül, ezért amikor elkezd összeesni, és megváltozik a színe, mehet hozzá a só és a bors, majd a köles. Magas hőfokon keverd össze alaposan, hogy a köles átvegye a spenót és a chorizo ízét.
El is készült a fenséges menü. Ha még jobban fel akarod dobni reszelhetsz rá egy kis sajtot is.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
Vélemény, hozzászólás?