A spenót sokak számára a legutálatosabb ételek egyike. Ez a mély utálat általában az óvodai illetve az iskolai menzás élményekhez köthető. Az én általam gyermekként látogatott menzákon a spenót főzelék ízét leginkább a nyers íz és a fokhagyma jellemezte. Nem csoda, hogy sok gyerek nem szerette. De itt egy tuti recept, amit még a lurkók is falni fognak.
Köles spenóttal és chorizoval
Mindig bajban vagyok amikor marad egy evésre való köret. Nem szívesen dobok ki ételt, ezért azon vagyok, hogy ilyenkor újrahasznosítsak. Lássuk be, azért egy köret legyen az krumpli, rizs, köles, önmagában nem túl tápláló és ízletes fogás. De ha kicsit felturbózzuk, máris remek étel kerekedhet belőle.
Spenótos-sonkás óriás nokedli
Én sem úgy kelek fel reggelente, hogy mindig tudom mi fog aznap az asztalra kerülni. Van, hogy a hűtőbe benézve megragadja a figyelmem néhány alapanyag és elkezdek kattogni azon, mi készülhetne belőlük. Na ez az étel pont így született. Csak azt tudtam, hogy nokedlit ennék valamilyen formában, de nem köret szerepet számok neki.
Süllő roston üde halmártással
Mindig meglepődök rajta, hogy a halas receptek mennyivel kisebb népszerűségnek örvendenek. Nem igazán értem, hogy miért. Én halkedvelő családban nőttem fel. Teljesen természetes volt, hogy heti szinten került az asztalra hal. És azért amikor én gyerek voltam ezek főként édesvízi hazai halak voltak, és nem tengeri halak.
Spenótos burgonyapüré
Mángoldos burgonya
Medvehagymás-spenótos tészta
A magyar és az olasz ízek ötvözéseként jött létre ez az étel. Ha már volt itthon egy zacskó igazi színes olasz tészta, úgy gondoltam, hogy egy hozzáillő mártást készítek. De ha már éppen medvehagyma feldolgozásban voltam, került bele a medvehagymából is. Szerintem a lágy, bársonyos mártás kiválóan harmonizál a medvehagyma ízével.
Fehérboros pulykacomb, póréhagymás-spenótos tésztával
Szeretem a pulykacombot, legyen az felső comb vagy alsó comb, vagy a szárnyhoz tartozó comb. Remek leves készíthető belőle, de sültnek is kiváló. Nagyon jól lehet ízesíteni az elkészítés során, és mivel nem túl száraz hús nem szárad ki. Bár mint mindent ezt is el lehet rontani, de ha követed a receptem, egy igazán ízletes főételt készíthetsz belőle.
[Tovább olvasom…]
Spenótos, zöldbabos, sonkás tészta
Érdekes dolog jutott eszembe a minap. Gyerekkoromban péntekenként szinte mindig valamilyen tésztás étel volt vacsorára. Akkor még nem nagyon volt durum vagy teljes kiőrlésű tészta. Sőt akkoriban még a Nagymamám vagy Anyukám készítette a tésztát, és nem boltban vettük. Viszont friss házi tojás volt benne, amitől a tészta színe utánozhatatlan volt.
[Tovább olvasom…]
Spenótos tőkehalfilé
Valami könnyű halas ételre vágysz? Ehhez az egyszerű ételhez nem kell sok minden. A legfontosabb, hogy olyan halat válassz, ami szálka mentes, vagy amelyből könnyen eltávolíthatod a szálkákat. Az alaszkai tőkehalfilé általában szálkamentes, ezért tudom ajánlani.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások