A szörp szó hallatán szerintem az emberek többségének egy édes, mű ízű, természetellenesen élénk színű folyadék jut eszébe. Pedig az igazi házi szörpök milyen finomak. Nekem volt szerencsém úgy tölteni a gyermekkoromat, hogy finomabbnál finomabb szörpöket ihattam. Bodza, málna, meggy, ribizli még most is emlékszem az ízükre.
Bodza szörp gyömbérrel és mentával
A bodzavirág a természet csodás ajándéka. Fantasztikus illatát már messziről érezni. Úgy tapasztalom az ismerőseim körében, hogy egyre többen fognak neki így tavasszal és készítenek belőle finom nedűt. Nincs is ennél kellemesebb frissítő a nyári melegben, vagy egy kis tavaszidéző a hideg télben. Ráadásul a limonádét is remekül fel lehet dobni vele.
Citrom szuflé (felfújt)
Elkapott a szuflé láz. Nem véletlenül, hiszen ez a finomság gyorsan elkészíthető, nincs nagy alapanyag és eszköz szükséglete. Nagy előnye a piskótákkal szemben, hogy a tészta térfogatát a felvert tojás mennyisége, és nem a liszt adja. Most egy citromos verziót készítettem el, ami édes és savanyú egyszerre. Nekem nagyon tetszik a két íz találkozása egy desszertben.
Banán álom
Ez a desszert tényleg egy álom, hiszen rendkívül gyorsan és kevés alapanyagból elkészíthető. Olyannyira egyszerű finomság ez, hogy akár egy gyerek is el tudja otthon készíteni magának, ha valami egészséges finomságot enne, anélkül, hogy aggódnod kellene, hogy kést vesz a kezébe vagy elektromos berendezést használ, hiszen egy villa is elég ahhoz, hogy a banán álom elkészüljön.
[Tovább olvasom…]
Citromos-fokhagymás csirkemell, gerslivel
A recept alapötlete egy spanyol recept volt, melyet egy magazinban olvastam, és amelyen szokásomhoz híven, kicsit változtattam. Ez a könnyű étel nagyon különleges íz világgal rendelkezik, egyszerre fűszeres, édes és savanyú. Igazi mediterrán különlegesség. Évszaktól függetlenül, készítheted bármikor, amikor csak kedved tartja.
Legutóbbi hozzászólások