Spenótos burgonyapüré

Spenótos burgonyapüreNemrégiben egy étteremben találkoztam ezzel a krumplipüré tálalási megoldással. Nagyon megtetszett, ahogy a zöld levélkék feldobják a sárga pürét. Bár ízben ott, akkor nem sokat tettek hozzá az ízhez, nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy kicsit felturbózva készítsek belőle egy nagyszerű köretet.

[Tovább olvasom...]

Mángoldos burgonya

Mángoldos spenótos burgonyaEzt a nagyszerű köretet Horvátországban kóstoltam először és rögtön beleszerettem, annak ellenére, hogy nem vagyok egy nagy krumpli fogyasztó. Gyorsan elkészül, és ebben a formában szerintem nincs olyan ember aki ne enné meg szívesen a mángoldot vagy a spenótot.

[Tovább olvasom...]

Tökfőzelék újratöltve

Egy sallangoktól mentes egyszerű étel. Sokan elfogultak vele szemben, mert rögtön a menzás emlékei jönnek elő, pedig lehet igazán finom is a tökfőzelék. Én nagyon szeretem, mert rendkívül ízletes tud lenni ilyenkor nyáron igazán zsenge tökből és üdítően friss kaporból elkészítve.

 
[Tovább olvasom...]

Krumplifőzelék egyben sült fasírttal

Íme egy újabb menzás gyöngyszem újratöltve. És mitől jobb az én receptem, mint amit már megszoktál? Lehet, hogy nem jobb, de érdekesebb és ízletesebb. A fűszerek használatával olyan ízeket tudsz kicsalni, még ebből az igazán egyszerű ételből is, hogy meg fogsz lepődni.
[Tovább olvasom...]

Mert a finomfőzelék tényleg finom

Te szeretted gyerekkorodban a főzelékeket? A főzelék az az étel, amelyeket kicsi korban már elkezdenek adni a gyerekeknek, aztán ahogy telik múlik az idő, az ízletesebb szilárd ételek kiszorítják a főzeléket a megszokott étrendjükből. A menzákon pedig nem fordítanak elég hangsúlyt a főzelékek ízesítésére, ezért a legtöbb gyerek igyekszik elbliccelni az elfogyasztásukat.
[Tovább olvasom...]

Zöldborsó főzelék

A világ egyik legegyszerűbb étele, melynek elkészítése mégsem a legkönnyebb. A főzelék megfelelő állagúra történő készítése, még a legtapasztaltabb háziasszonyokat is képes próbára tenni. Íme a recept, mely garantáltan tökéletes állagot biztosít a zöldborsó főzeléknek is.
[Tovább olvasom...]

Paradicsomos káposzta másképp

Gyerekként imádtam, kamaszként nagyon nem szerettem, de most újra szeretem. Kicsit hullámzó a viszonyom a paradicsomos káposztával. Ezt az ételt is sokféle képpen el lehet készíteni. Az én receptem nagyon egyszerű és még rántás sem kell hozzá. A káposzta nagyon egészséges. Rengeteg rostot, C, B1 és B2 vitamint és sokféle ásványi anyagot tartalmaz.

[Tovább olvasom...]

Spenót főzelék, ahogy mi szeretjük

A spenót sokak számára a legutálatosabb ételek egyike. Ez a mély utálat általában az óvodai illetve az iskolai menzás élményekhez köthető. Az én általam gyermekként látogatott menzákon a spenót főzelék ízét leginkább a nyers íz és a fokhagyma jellemezte. Nem csoda, hogy sok gyerek nem szerette. De itt egy tuti recept, amit még a lurkók is falni fognak.

[Tovább olvasom...]

Menzás emlék újratöltve, avagy a sárgaborsó főzelék

Hívják felezett borsónak, sárgaborsónak, de én gyerekkorom óta stokerájnak hívom. Sokan nem szeretik a főzelékeket, a sárgaborsót meg aztán különösen nem. Én mégis arra buzdítok mindenkit, hogy próbálja ki. Nagyon finom, tápláló, sok benne a fehérje, csökkenti a koleszterin szintet, glikémiás indexe alacsony, így a vércukorszintet is lassabban emeli meg. Én krémlevest is készítek belőle, annak a receptjét a leveseknél olvashatod.

[Tovább olvasom...]