Vadas marha suff nudlival

Vadas marha suff nudlivalAz igazán finom vadashoz célszerű a húst pácolni az elkészítés előtt. A pácolás fellazítja a rostokat, így a főzés sem fog igénybe venni annyi időt, ráadásul a fűszerek kellemesen átjárják a húst. Viszont úgy készülj, hogy ahhoz, hogy a pác kifejtse áldásos hatását, legalább három napig pácold a marhahúst.

Olvasd tovább »

Tetszett a bejegyzés? Nyomd meg a gombokat!

Tökfőzelék újratöltve

Egy sallangoktól mentes egyszerű étel. Sokan elfogultak vele szemben, mert rögtön a menzás emlékei jönnek elő, pedig lehet igazán finom is a tökfőzelék. Én nagyon szeretem, mert rendkívül ízletes tud lenni ilyenkor nyáron igazán zsenge tökből és üdítően friss kaporból elkészítve.

 
Olvasd tovább »

Tetszett a bejegyzés? Nyomd meg a gombokat!

Sóskakrém

Végtelenül egyszerű, én mégis imádom. Főleg ilyenkor nyáron az igazi, bár a fagyasztásnak köszönhetően végül is bármikor elkészítheted, de ilyen nagy melegben kifejezetten jól esik a savanykás ételek fogyasztása.
Olvasd tovább »

Tetszett a bejegyzés? Nyomd meg a gombokat!

Krumplifőzelék egyben sült fasírttal

Íme egy újabb menzás gyöngyszem újratöltve. És mitől jobb az én receptem, mint amit már megszoktál? Lehet, hogy nem jobb, de érdekesebb és ízletesebb. A fűszerek használatával olyan ízeket tudsz kicsalni, még ebből az igazán egyszerű ételből is, hogy meg fogsz lepődni.
Olvasd tovább »

Tetszett a bejegyzés? Nyomd meg a gombokat!

Mert a finomfőzelék tényleg finom

Te szeretted gyerekkorodban a főzelékeket? A főzelék az az étel, amelyeket kicsi korban már elkezdenek adni a gyerekeknek, aztán ahogy telik múlik az idő, az ízletesebb szilárd ételek kiszorítják a főzeléket a megszokott étrendjükből. A menzákon pedig nem fordítanak elég hangsúlyt a főzelékek ízesítésére, ezért a legtöbb gyerek igyekszik elbliccelni az elfogyasztásukat.
Olvasd tovább »

Tetszett a bejegyzés? Nyomd meg a gombokat!

Zöldborsó főzelék

A világ egyik legegyszerűbb étele, melynek elkészítése mégsem a legkönnyebb. A főzelék megfelelő állagúra történő készítése, még a legtapasztaltabb háziasszonyokat is képes próbára tenni. Íme a recept, mely garantáltan tökéletes állagot biztosít a zöldborsó főzeléknek is.
Olvasd tovább »

Tetszett a bejegyzés? Nyomd meg a gombokat!

Paradicsomos káposzta másképp

Gyerekként imádtam, kamaszként nagyon nem szerettem, de most újra szeretem. Kicsit hullámzó a viszonyom a paradicsomos káposztával. Ezt az ételt is sokféle képpen el lehet készíteni. Az én receptem nagyon egyszerű és még rántás sem kell hozzá. A káposzta nagyon egészséges. Rengeteg rostot, C, B1 és B2 vitamint és sokféle ásványi anyagot tartalmaz.

Olvasd tovább »

Tetszett a bejegyzés? Nyomd meg a gombokat!

Spenót főzelék, ahogy mi szeretjük

A spenót sokak számára a legutálatosabb ételek egyike. Ez a mély utálat általában az óvodai illetve az iskolai menzás élményekhez köthető. Az én általam gyermekként látogatott menzákon a spenót főzelék ízét leginkább a nyers íz és a fokhagyma jellemezte. Nem csoda, hogy sok gyerek nem szerette. De itt egy tuti recept, amit még a lurkók is falni fognak.

Olvasd tovább »

Tetszett a bejegyzés? Nyomd meg a gombokat!

Sörben pácolt pulykamell, tejszínes gombamártással

A nyári grillezések alkalmával kísérleteztem ki a sörben pácolás receptjét. A hús egészen új zamatot kap a sörös páctól, a zöld fűszerektől és sokkal puhább is lesz. Arról nem is beszélve, hogy mennyi felesleges kalóriát spórolhatunk így, hogy nem olajat használunk páclének.
Olvasd tovább »

Tetszett a bejegyzés? Nyomd meg a gombokat!

Menzás emlék újratöltve, avagy a sárgaborsó főzelék

Hívják felezett borsónak, sárgaborsónak, de én gyerekkorom óta stokerájnak hívom. Sokan nem szeretik a főzelékeket, a sárgaborsót meg aztán különösen nem. Én mégis arra buzdítok mindenkit, hogy próbálja ki. Nagyon finom, tápláló, sok benne a fehérje, csökkenti a koleszterin szintet, glikémiás indexe alacsony, így a vércukorszintet is lassabban emeli meg. Én krémlevest is készítek belőle, annak a receptjét a leveseknél olvashatod.

Olvasd tovább »

Tetszett a bejegyzés? Nyomd meg a gombokat!