Nemrégiben egy étteremben találkoztam ezzel a krumplipüré tálalási megoldással. Nagyon megtetszett, ahogy a zöld levélkék feldobják a sárga pürét. Bár ízben ott, akkor nem sokat tettek hozzá az ízhez, nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy kicsit felturbózva készítsek belőle egy nagyszerű köretet.
Mángoldos burgonya
Tökfőzelék újratöltve
Sóskakrém
Végtelenül egyszerű, én mégis imádom. Főleg ilyenkor nyáron az igazi, bár a fagyasztásnak köszönhetően végül is bármikor elkészítheted, de ilyen nagy melegben kifejezetten jól esik a savanykás ételek fogyasztása.
[Tovább olvasom…]
Krumplifőzelék egyben sült fasírttal
Íme egy újabb menzás gyöngyszem újratöltve. És mitől jobb az én receptem, mint amit már megszoktál? Lehet, hogy nem jobb, de érdekesebb és ízletesebb. A fűszerek használatával olyan ízeket tudsz kicsalni, még ebből az igazán egyszerű ételből is, hogy meg fogsz lepődni.
[Tovább olvasom…]
Mert a finomfőzelék tényleg finom
Te szeretted gyerekkorodban a főzelékeket? A főzelék az az étel, amelyeket kicsi korban már elkezdenek adni a gyerekeknek, aztán ahogy telik múlik az idő, az ízletesebb szilárd ételek kiszorítják a főzeléket a megszokott étrendjükből. A menzákon pedig nem fordítanak elég hangsúlyt a főzelékek ízesítésére, ezért a legtöbb gyerek igyekszik elbliccelni az elfogyasztásukat.
[Tovább olvasom…]
Zöldborsó főzelék
A világ egyik legegyszerűbb étele, melynek elkészítése mégsem a legkönnyebb. A főzelék megfelelő állagúra történő készítése, még a legtapasztaltabb háziasszonyokat is képes próbára tenni. Íme a recept, mely garantáltan tökéletes állagot biztosít a zöldborsó főzeléknek is.
[Tovább olvasom…]
Paradicsomos káposzta másképp
Gyerekként imádtam, kamaszként nagyon nem szerettem, de most újra szeretem. Kicsit hullámzó a viszonyom a paradicsomos káposztával. Ezt az ételt is sokféle képpen el lehet készíteni. Az én receptem nagyon egyszerű és még rántás sem kell hozzá. A káposzta nagyon egészséges. Rengeteg rostot, C, B1 és B2 vitamint és sokféle ásványi anyagot tartalmaz.
Menzás emlék újratöltve, avagy a sárgaborsó főzelék
Hívják felezett borsónak, sárgaborsónak, de én gyerekkorom óta stokerájnak hívom. Sokan nem szeretik a főzelékeket, a sárgaborsót meg aztán különösen nem. Én mégis arra buzdítok mindenkit, hogy próbálja ki. Nagyon finom, tápláló, sok benne a fehérje, csökkenti a koleszterin szintet, glikémiás indexe alacsony, így a vércukorszintet is lassabban emeli meg. Én krémlevest is készítek belőle, annak a receptjét a leveseknél olvashatod.
Legutóbbi hozzászólások