Az áfonya nálunk mindig kulcsszerepet töltött be. Anyukám amióta az eszemet tudom nagy rajongója. Azért 20-25 évvel ezelőtt igazi prémium áfonyalekvárhoz jutni nem volt könnyű. Szerencsére a német ismerősök nyaranta mindig hoztak pár üveggel. Ezek féltve őrzött kincsek voltak, és nagyon be kellett osztani. Gyerekként nekem nem volt olyan nagy kuriózum. Aztán telt, múlt az idő, és mára én is áfonya rajongó lettem.
Vörösboros szarvaspörkölt
Ha egy ilyen nemes vad húsára teszel szert, érdemes kihoznod belőle a maximumot, és úgy elkészítened, hogy a lehető legfinomabb legyen. A vadhúsnál kimondottan érvényes a mondás, hogy a kevesebb néha több. Nem kell túlbonyolítani, a hangsúly inkább azon kell legyen, hogy a hús karakteréhez a leginkább megfelelő fűszereket válassz.
Legutóbbi hozzászólások