Délben érkeztünk Újbuda nem rég nyílt olasz éttermébe, melyben a római és környékbeli konyha jegyei dominálnak. Az étterem zsúfolásig volt többségében a környező irodaházakból ebédelni érkező vendégekkel. Még szerencse, hogy volt foglalásunk. Hatalmas pörgés van itt déltájban, de a személyzet magabiztosan állta a sarat.
Japanika sushi bar
Szeretjük a japán konyhát, és ha japán ételekre vágytunk hosszú évekig ugyanoda jártunk vissza, hiszen mindig megbízható volt a színvonal, a minőség és az ízekben sem csalódtunk soha. Arról nem is beszélve, hogy amikor az ember olyan ételeket szeretne enni, amelyeknél kulcsfontosságú a frissesség, akkor nem kockáztatja meg, hogy holmi kis sarki büfébe ugorjon be, például sushizni.
Isolabella pizzéria Székesfehérvár
Amikor egy jó pizzára vágyunk, mindenkinek más-más pizza jelenik meg lelki szemei előtt. Ami az egyik legsarkalatosabb pont, az a tészta. Van, akinek a vastag kelt tészta jelenti a tökéletes pizzát, és van akinek a vékony ropogós tészta az eszményi pizza alap. Mi Párommal a vékony ropogós mellett tettük le a voksukat.
Damniczki cukrász manufaktúra Budapest
A minap egy szuper délutánt töltöttem a Damniczki cukrász manufaktúránál Budapesten, ahol megkóstoltam a legújabb őszi-téli süteménykollekciót. Azért is különlegesek ezek a desszertek, mert a nyáron nagy népszerűségnek örvendő fagyikat ültette át Damniczki Balázs sütemény formába. Így akiknek már megvolt a kedvencük, a hűvösebb idő beálltával sem kell lemondaniuk róluk.
Jamie’s Italian Budapest
Kistücsök étterem Balatonszemes
Már jó ideje vágytam rá, hogy ellátogassunk a Kistücsökbe, hiszen annyi szépet és jót hallottam az étteremről ismerősöktől, blogger kollégáktól. Párom ezt pontosan tudta, ezért szülinapomra ezzel lepett meg. Mivel Balatonszemes kiesik a megszokott útvonalainktól, ezért rá kellett szervezni a látogatásra, de végül összehoztuk.
bEAT, étterem és más
Közel 10 év pesti lét után, az egyik félelmem a vidékre visszaköltözéssel kapcsolatban az volt, hogy ha majd igazán jó étterembe szeretnénk menni, mehetünk Budapestre. Azért a nagyváros előnye, hogy az ember megtalál minden típusú és kategóriájú éttermet. Vidéken más a helyzet, sok a hagyományos magyaros étterem és pizzéria, mert erre van közönség, és mert nem mernek új dolgokba belevágni a vendéglátósok, félve a kudarctól. Legalábbis nagy általánosságban ez a helyzet.
Központban a Központ Bisztró
A neve hallatán joggal gondolhatnád, hogy a Központ Bisztró a belváros szívében helyezkedik el, pedig nem. Sőt! Ez a remek kis étterem ugyan központban van, de Újpest központjában. És még mielőtt emiatt leírnád, olyan indokokkal, hogy messze van, vagy nem esik útba, ismerd meg kicsit jobban a helyet.
Barnabás testvér Bajor kisvendéglő
Barátaink meghívására ellátogattunk az etyeki Korda Filmstúdióba. A két órás program végeztével már meglehetősen éhesen hagytuk el a helyszínt. Visszafelé éppen azon tanakodtunk, hogy hova is üljünk be ebédelni, amikor megláttuk ezt a szimpatikusnak tűnő kis családias éttermet. Rögtön meg is álltunk.
67 Étterem & Bistro Székesfehérvár
Mit vár el az átlag magyar ember egy étteremtől? Legyen ízletes az étel, lehetőleg akkora adag, hogy ne bírja elfogyasztani az egészet, és természetesen mindezt minél alacsonyabb áron. A kulináris élvezet nem fontos, hogy új ízekkel találkozzon az pedig tényleg igazán felesleges, hiszen a jól megszokott magyar ételeket keresi. Ennek nyilván megvan az oka. Főként talán az, hogy nem teheti meg mindenki, hogy étterembe járjon, és ha, mégis beruház rá, akkor a pénzéért jól szeretne lakni, és nem kulináris kalandozásokra vágyik.
Legutóbbi hozzászólások