Nálunk fontos szerepet tölt be a leves, az étkezések során. Ezt a szemléletet azt hiszem otthonról hoztam. Gyermekkoromban minden vacsora levessel kezdődött és ezt a „megszokást” vittem tovább magammal. A közös családi étkezések egyik alappillére lett nálunk is. Nem csak azért jó levest enni, mert előkészíti a gyomrot a következő fogásra, hanem azért is mert a hűvös napokon átmelegíti a testet és a lelket.
[Tovább olvasom…]
Thai kókuszos csirkeleves
Párom születésnapja karácsonykor van. Ilyenkor természetesen összegyűlik a család, mi pedig megvendégeljük őket. Mivel Szenteste általában lemennek a klasszikus karácsonyi menük mindenkinél, így mi igyekszünk minden évben valami nem tradicionális karácsonyi étellel várni őket. Idén például a thai konyha került sorra, ennek jegyében készült ez a leves is.
Rapid leves
Nincs is jobb a hideg téli estéken, mint egy tányér, forró leves, amely átmelegíti a testet és a lelket. Na igen, de mi történik akkor, ha éppen nincs egy adag leves a hűtőben, amit csak gyorsan megmelegíthetnél? Nem, eszedbe se jusson a zacsis leves! Inkább készítsd el a rapid levest gyorsan, mondjuk fél óra alatt.
Lencse krémleves
Nagyon megihletett a Barnabás Kisvendéglőben kóstolt lencse krémleves, úgyhogy nem is volt kérdés, hogy el fogom készíteni itthon is. Ez egy rendkívül egyszerű étel, hiszen tulajdonképpen ez egy hagyományos lencseleves gyakorlatilag krémesítve, viszont ebben az új köntösben nekem sokkal jobban ízlik.
Zeller krémleves
Laktózmentes zöldborsó krémleves
Lehet, hogy szentségtörés, én mégis az idei első adag friss zöldborsóból nem hagyományos zöldborsóleves készítettem, hanem zöldborsó krémleves lett belőle. Mégpedig laktózmentes verzióban. Az íze nagyon üdítő lett, igazi tavaszi finomság ez. Azt már talán felesleges is megemlítenem, hogy fél óra alatt teljesen elkészül.
Édesköményes spárga krémleves
A spárga egy rendkívül finom és egészséges zöldség, amely sajnos csak tavasszal kapható. Éppen ezért használd ki amíg van, és készíts belőle finom ételeket. Mivel az íze elég karakteres sokan ódzkodnak tőle. Viszont, ha egy másik hasonlóan karakteres zöldséggel párosítod, mint az édeskömény, a spárga íze nem lesz olyan intenzív.
Avokádókrémes-füstölt lazacos falatkák
Az avokádó csökkenti a magas vérnyomást, az érelmeszesedést, a koleszterinszintet valamint tartalmaz A, B1, B2, C és E vitamint. Hidegen kisajtolt olívaolajhoz hasonló olajából, bőrápolókat készítenek. Az oka annak, hogy itt olvashatsz róla, az nem más mint, hogy fűszerekkel megbolondítva isteni finom.
Csicsóka krémleves
A nyers csicsóka íze nagyon izgalmas, leginkább a friss, még ki nem száradt török mogyoróéhoz tudom hasonlítani. Amellett, hogy pótkávét és tápszert is előállítanak a felhasználásával, kiváló ételeket süthetünk, főzhetünk belőle. Tulajdonképpen bármilyen finomság készíthető csicsókából a salátától, egészen a fánkig.
Füstölt lazac készítése
Szereted a füstölt lazacot? De ritkán veszel, mert horribilis árban van? Tudom, hogy füstölt lazac készítésére viszonylag keveseknek van lehetősége, a füstölő hiánya miatt. De, ha neked van hagyományos füstölőd, akkor ajánlom, hogy feltétlenül próbáld ki ezt a receptet, mert, ha kipróbálod rájössz, hogy sokkal finomabb füstölt lazacot tudsz otthon készíteni, mint amit a boltban kapsz.
[Tovább olvasom…]
- 1
- 2
- 3
- …
- 6
- Következő oldal »
Legutóbbi hozzászólások