Ezt a receptet egy kedves olvasóm küldte nekem érdekességként. Ezért már az elején leszögezném, hogy nem az én szellemi termékem. Ennek ellenére úgy gondoltam, hogy meg kell osszam, mert igazán remek kis palacsinta készülhet így azok számára is, akik nem fogyasztanak/fogyaszthatnak lisztet.
Epres kosárka
Epertorta
Az epret nem csak azért lehet imádni, mert fenséges az íze és az illata, vagy mert ez az első gyümölcs tavasszal, de mindezek a jó tulajdonságok mellett még nagyon egészséges is. Az epernek akárcsak a görögdinnyének nagy része víz, viszont nagy mennyiségben tartalmaz C vitamint, és az élelmi rost tartalma is jelentős.
Osztrák almás rétes, avagy a mennyei apfelstrudel
Úgy nőttem fel, hogy családunkban régi hagyománya volt a rétes készítésnek, ami anyáról lányra szállt. Tehát nekem teljesen természetes volt, hogy ami rétes, az leheletvékony tésztájú és bőségesen tartalmaz tölteléket. Aztán később természetesen megismertem a többi rétesfajtát is. A házi rétes mögé második helyre azonban az osztrák almás rétes tornázta fel magát.
Ami nagyon jó benne, hogy a tésztája ennek is nagyon vékony, viszont rengeteg benne a töltelék, ami nem túl édes, és vanília szósszal különösen finom.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások