A minap indiai ételt készítettem, amelyhez felbontottam egy doboz csicseriborsó konzervet. Nem volt szükség az egészre, így jelentős része megmaradt. Pont annyi, amiből már lehet készíteni egy tisztességes adag hummuszt. Mivel nagyon szeretjük húsok mellé, pirítósra kenve, nem is volt kérdés, hogy mi fog készülni a maradék csicseriborsó konzervből. [Tovább olvasom…]
5 perces főtt kukorica
Azt hittem már sikerült tökélyre fejleszteni a kukoricafőzési technikámat, de még mindig van új a nap alatt. Ezt az elkészítési módot egy ismerős ajánlotta a figyelmembe. Őszinte leszek, kissé kétkedve fogadtam a hallottakat, de kísérletező kedvű emberként, nem hagyhattam ki, hogy kipróbáljam. Ha csak néhány csövet készítenél, akkor ez a recept tökéletes lesz.
Főtt kukorica
Már talán az unalomig ismételtem, hogy vidéken születtem és szép nagy kertünk volt mindig is. Ennek előnye, hogy szinte minden megtermett nálunk, olyan mennyiségben, amire csak egy családnak szüksége lehetett. A nyár volt a legmunkásabb időszak, mert akkor is nőtt a gaz, ha tikkasztó meleg volt. Viszont csemegekukoricát felnőttként vettem először.
Almás-cékla saláta pirított dióval
Szegény cékla egy nagyon mellőzött zöldség. Kevesen fogyasztják, és akkor is leginkább csak ecetes lében eltéve savanyúságként kerül az asztalra. Pedig milyen finom frissen! Ropogós, tele van vitaminokkal, és micsoda színe van.
[Tovább olvasom…]
Kovászos uborka
Végre elkészült az első saját készítésű kovászos uborkám. Kicsit izgultam az arányok miatt, és, hogy esetleg megforr, de szerencsére minden rendben ment, és az elképzelésemnek megfelelő lett. Szeretem ezt a frissítő, roppanós finomságot, főleg az igazán meleg, nyári napokon. Kiváló kiegészítője a finom, grillen sült húsoknak.
Joghurtos-gyömbéres pulykamell, mozzarellás nyári salátával
Lassan vége a nyárnak, de ne hagyd elillanni a pillanatot! Használd ki a meleg, napsütéses napokat és menj ki a szabadba. A gyümölcsök, zöldségek sem fognak már sokáig ilyen frissen és üdén a rendelkezésedre állni (kivéve az import árut), ezért egyél belőlük annyit, amennyit csak tudsz. Ez a menü megállja a helyét, ha gyorsan szeretnél, finomat készíteni.
[Tovább olvasom…]
Tojás saláta
Régi kedvencem ez az étel, nem telhet el húsvét nélküle. Az eredeti recept Anyukámtól van, melyen kicsit módosítottam, hogy megfeleljen a Gasztrozseni előírásoknak. Fogyaszthatod reggelire pirítóssal, vagy a sonka mellé. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Az eredeti recepthez majonéz is kell. Én ezt elhagytam, így megspóroltam legalább a kalória mennyiség felét.
Csirkés cézár saláta
Szeretem a salátákat, főleg azokat, amelyekben hús is van, hiszen úgy már nem csak a vitamin és a rost szükségletünk kerül kielégítésre, hanem a fehérje is, és garantáltan jól is lakunk vele. Ezt a salátát nagyon sok változatban elkészítheted, csirkehús helyett használhatsz akár tonhal konzervet is, de tehetsz bele főtt tojást.
Mediterrán vendég a konyhában, avagy a görög saláta
Nem tudom Te, hogy vagy vele, de én már annyira várom a tavaszt. Egyre nehezebben viselem ezeket a hideg napokat. Szeretnék végre kint lenni a szabadban, friss hazai zöldségeket és gyümölcsöket enni.
[Tovább olvasom…]
Fejes saláta saláta
A tojásos nokedli és a nyári grill vacsorák elmaradhatatlan társa. Zsenge, sárgászöld belsejéért mindig harcot vívunk. A fejes saláta a zöldséges kertekben a tavasz hírnöke és az egyik legrégebbi növényünk is egyben.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások