Már jó ideje vágytam rá, hogy ellátogassunk a Kistücsökbe, hiszen annyi szépet és jót hallottam az étteremről ismerősöktől, blogger kollégáktól. Párom ezt pontosan tudta, ezért szülinapomra ezzel lepett meg. Mivel Balatonszemes kiesik a megszokott útvonalainktól, ezért rá kellett szervezni a látogatásra, de végül összehoztuk.
Fenséges laskagomba szósz
Több hozzávalótól is különleges ez az étel. Egyrészt a szárított vargányagombától, amely kis mennyiségben is igen intenzív ízt ad, másrészt a vargányagomba portól, amit én most szintén „íz fokozóként” alkalmaztam, és a bortól, amelyet barátaink esküvőjén kóstoltunk a nyáron, és most megleptek bennünket egy üveggel.
[Tovább olvasom…]
Harcsapaprikás vargányagombával
A harcsapaprikás nagy kedvencem. Ezért is örültem különösen, amikor két héttel ezelőtt a Balatonon fogtunk egy méretes szürkeharcsát. Ez a vargányagombás verzió egy kósza gondolat volt, de megérte megvalósítani, ugyanis sokadszorra bebizonyosodott, hogy a hal és a gomba kiválóan illik egymáshoz, kiváltképp egy ilyen nemes gombafajta.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások