Szeretem a mexikói konyhát, az alapanyagokat a fűszerezést, amit használnak. Ráadásul ez az étel nagyon hamar el is készül és a fagyasztóból, meg a spájzból minden alapanyag rendelkezésre áll. A chilis bab eredetileg darált marhahússal készül, de én nagyon szeretem vegyesen készíteni darált pulykahússal vagy csak pulykahússal. Így azért jóval könnyedebb fogás, mint eredeti verzióban.
[Tovább olvasom…]
Mákos guba
Úgy esett, hogy egyik gyermekem szorgosan nyomta az óvodai napokat, miközben a másik utódom itthon kúrálódott egy kis köhögés jóvoltából. Nálunk a napi rutin része, hogy a reggeli közben megnézem és elmondom nekik, hogy mi lesz a menü aznap az óvodában. Amikor kis beteg kakadum meghallotta, hogy mákos guba, és ő abból ki fog maradni, rettentően csalódott volt. Természetesen a felépülés fontos része, hogy a gyermek jókat egyen ezért nem kellett sokáig győzködnie arról, hogy itthon is guba legyen az ebéd. Szerencséjére előző nap kalácsot sütöttem, így már csak néhány hozzávalót kellett gyorsan beszereznem.
[Tovább olvasom…]
Túrós nudli
Minden bevásárlásnál beteszek a bevásárlókocsiba egy csomag túrót, ami otthon bekerül a hűtőbe, aztán jól elfelejtem. Majd amikor megtalálom, már csak néhány napja van vissza a minőség megőrzési idő lejártáig. Ilyenkor pánikszerűen készítek belőle valamit. Leginkább túrógombócként szokta végezni, de most túrós nudli formájában reinkarnálódott.
Spenót, ahogy mi szeretjük
A spenót sokak számára a legutálatosabb ételek egyike. Ez a mély utálat általában az óvodai illetve az iskolai menzás élményekhez köthető. Az én általam gyermekként látogatott menzákon a spenót főzelék ízét leginkább a nyers íz és a fokhagyma jellemezte. Nem csoda, hogy sok gyerek nem szerette. De itt egy tuti recept, amit még a lurkók is falni fognak.
Rostonsült kacsamáj pirított kalácson, mangóval
A kacsamáj egy igazán fejedelmi alapanyag, ezért megérdemli, hogy tökéletesen készítsék el. Az ízét kiemelni kell, nem elnyomni. Ehhez pedig nem kell feltétlenül sok különleges alapanyag, vagy hiper-szuper konyhatechnika. A kevesebb több, ebben az esetben is megállja a helyét.
[Tovább olvasom…]
Rakott brokkoli lazaccal
Egészben sült kacsa mentás zöldborsópürével, köményes sült krumplival
Nálunk a kacsa gyakori vendég a konyhában, bár általában combot és mellet szoktam sütni. Most azonban kipróbáltam az egészben sült kacsát. Kicsit féltem, hogy milyen lesz, minden része rendesen átsül-e, de szuper finom lett. Nálunk a mentás zöldborsópüré már jó ideje kiütötte a klasszikus dinsztelt káposztát a nyeregből. A zöldborsópüré üde íze, és lágy krémessége valamint a köményes krumpli roppanóssága tökéletesen kiegészíti a porhanyósra sült, ropogós bőrű kacsát.
Csirkepaprikás galuskával
Igazi klasszikus magyar étel a csirkepörkölt. Én valahogy nem igazán rajongtam érte gyerekkoromban. Talán az nem volt annyira szimpatikus, hogy mindig olyan híg volt a szaftja (pedig mindig házi kapirgálósból készült), vagy túl gyakran került az asztalra, nem tudom. A tejföllel behabart paprikás verzió nem volt jellemző nálunk. Aztán valahol egyszer csirkepaprikással kínáltak és abban a formában nagyon ízlett.
Fűszeres (csípős) csirkeszárnyak, mogyorós bébirépával
Grillezett vadlazacfilé ceruzababbal és burgonyával
Hétköznap ritkán van időnk arra, hogy ínyenckedjünk, különleges ételek készüljenek. Ezért hétvégén igyekszünk kitalálni olyan fogásokat, amelyek elkészítése több időt igényel vagy csak különlegesebbek annál, minthogy egy rohanós nap alkalmával fogyasszuk el őket. Ilyen nem mindennapi étkezés alapanyaga például a lazac.
- 1
- 2
- 3
- …
- 17
- Következő oldal »
Legutóbbi hozzászólások