Szeretnék adni Neked valamit!
Honlapom célja, hogy recepteket és velük együtt egy életérzést is átadjak Neked. Ami nem más, mint az alkotás öröme.
Minden receptnek megvan a saját hangulata, története. A legtöbb étel egyszerű, gyorsan elkészíthető. A nemzetközi konyha ételein kívül, hagyományos ételek olyan átdolgozásával is találkozhatsz oldalamon, melyek megőrzik a régi otthonról hozott ízeket, a különbség csak annyi, hogy egészségesebb köntösbe bújtak.
Étterem kritikáimban olyan éttermekről olvashatsz őszinte véleményt, ahol én már legalább egyszer megfordultam. Remélem adhatok pár tippet következő romantikus vacsorádhoz!
Küldetésem az egészség
Küldetésemnek tekintem, hogy az egészséges életmódot terjesszem és kiűzzem a magyar konyhákból a haszontalan, egészségromboló alapanyagokat és technikákat. Szeretnélek meggyőzni Téged is arról, hogy süss, főzz! És ne azért mert muszáj. Hanem azért mert jól esik. A főzés művészet, játék, móka, családi, baráti program. És ha jól sikerül az külön öröm minden résztvevő számára.
Úgy nőttem fel, hogy mindig ámulva figyeltem, ahogy Nagymamám és Anyukám – megjegyzem a mai napig így van – a hatalmas konyhaasztalon, valódi örömmel és őszinte odaadással nyújtották a rétestésztát. Talán ezért is volt gyermekkorom egyik legszebb születésnapja, a 6., amikor is megkaptam életem első (gyerek)szakácskönyvét. Nagyjából ekkor kezdődhetett a rajongáson a főzés és sütés iránt.
Később, pedig ahogy a legtöbb leányzó én is odafigyeltem arra, hogy helyesen táplálkozzam és kerüljem az energiabomba ételeket. Sőt elvégeztem a Fitness Akadémia, aerobik oktató szakképzését is, melynek keretében rengeteget tanultam a mozgás fontosságáról és a helyes táplálkozásról.
Így elkezdtem átformálni a régi családi recepteket oly módon, hogy a kevésbé egészséges hozzávalókat kicseréltem valami hasonló ám sokkal egészségesebb változatra. És ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy az egészségesebb drágább is. Természetesen lesz egy-két recept, melyet nem lehet maximálisan átváltoztatni, ezért időnként egy kis bűnözésre kényszerítelek, amiért előre elnézésedet kérem.
Nincs kifogás!
Sok helyen hallom, hogy “a mai rohanó világban nincs rá időm, hogy főzzek”, “sokáig dogozom”, “azt sem tudom, hogy álljak neki”… Kifogást mindig lehet találni. Én is dolgozom, tanulok és mégis jut idő a főzőcskézésre.
Imádom a fűszerek illatát, az étel hangját, ahogy rotyog a tűzhelyen és a boldog, elismerő arcokat, akiknek készül, és akik mindezért nagyon hálásak.
Tarts velem és remélem, hogy Neked is hasonló örömökben lehet részed!
Amire büszke vagyok:
2011-ben a HVG Goldenblog versenyének, a közönség által választott 2. helyezettje a gasztroblogok kategóriában.
2012-ben pedig kategóriagyőztes lett a Gasztrozseni.hu a HVG Goldenblogon!
Legutóbbi hozzászólások