Hol is kezdjem a történetet. Imádjuk az indiai konyhát, ahol is van egy nagyszerű alapanyag a paneer (panír). Ez egy friss sajt, amelyet nagyon könnyű elkészíteni, semmiféle oltó nem szükséges hozzá. Leginkább szószos ételekbe teszik hús helyett, vagy megsütik csicseriborsó lisztbe forgatva. Szóval sok évvel ezelőtt utánajártunk, hogy kell pontosan csinálni ilyen sajtot, mert mis is el akartunk készíteni egy indiai ételt. Közben pedig kiderült, hogy ez a sajt önmagában illetve különféle fűszerekkel felturbózva nagyon ízletes.
Túrós nudli
Minden bevásárlásnál beteszek a bevásárlókocsiba egy csomag túrót, ami otthon bekerül a hűtőbe, aztán jól elfelejtem. Majd amikor megtalálom, már csak néhány napja van vissza a minőség megőrzési idő lejártáig. Ilyenkor pánikszerűen készítek belőle valamit. Leginkább túrógombócként szokta végezni, de most túrós nudli formájában reinkarnálódott.
Tavaszi tekercs
Az a nagyszerű ebben az ázsiai finomságban, hogy bármilyen zöldséggel készítheted. Szemben a kínai gyors éttermekben kapható olajban tocsogó tavaszi tekercsekkel, ez egy nagyon zsírszegény változat, hiszen sütőben készül. Ráadásul én most csupa olyan zöldséget használtam hozzá, a friss gyömbér kivételével, ami az átlag magyar háztartásban jelen van.
Süllő roston üde halmártással
Mindig meglepődök rajta, hogy a halas receptek mennyivel kisebb népszerűségnek örvendenek. Nem igazán értem, hogy miért. Én halkedvelő családban nőttem fel. Teljesen természetes volt, hogy heti szinten került az asztalra hal. És azért amikor én gyerek voltam ezek főként édesvízi hazai halak voltak, és nem tengeri halak.
Medvehagymás-spenótos tészta
A magyar és az olasz ízek ötvözéseként jött létre ez az étel. Ha már volt itthon egy zacskó igazi színes olasz tészta, úgy gondoltam, hogy egy hozzáillő mártást készítek. De ha már éppen medvehagyma feldolgozásban voltam, került bele a medvehagymából is. Szerintem a lágy, bársonyos mártás kiválóan harmonizál a medvehagyma ízével.
Brokkoli fasírt
Sajtos sárgarépa lepény
A sárgarépa sokszor csak mellékszereplő a konyhában. Hiszen mire is használjuk? Leginkább levesekbe tesszük, vadasba, de ezen kívül ritkán fogyasztjuk úgy, hogy ő lenne a főszerepben. Pedig igazán ízletes ételeket lehet készíteni belőle. Ott van például a sárgarépa fasírt vagy, a sárgarépa krémleves. Sokszor jobban esik a főzelék mellé egy ilyen könnyű feltét, mint egy normál, húsból készült fasírt.
Tonhalas-mángoldos tészta
Egészben sült pisztráng
Imádom a halakat. Az édes vízi halakat épp úgy, mint a tengerekben, óceánokban élő halakat, vagy talán kicsit még jobban. Nálunk minden héten legalább egyszer kerül hal az asztalra. Hogy miért? Ez nem is kérdés, mivel a halak fogyasztása nagyon egészséges és ráadásul nagyon finomak is.
[Tovább olvasom…]
Füstölt lazac készítése
Szereted a füstölt lazacot? De ritkán veszel, mert horribilis árban van? Tudom, hogy füstölt lazac készítésére viszonylag keveseknek van lehetősége, a füstölő hiánya miatt. De, ha neked van hagyományos füstölőd, akkor ajánlom, hogy feltétlenül próbáld ki ezt a receptet, mert, ha kipróbálod rájössz, hogy sokkal finomabb füstölt lazacot tudsz otthon készíteni, mint amit a boltban kapsz.
[Tovább olvasom…]
- 1
- 2
- 3
- …
- 6
- Következő oldal »
Legutóbbi hozzászólások