Ezt a receptet egy kedves olvasóm küldte nekem érdekességként. Ezért már az elején leszögezném, hogy nem az én szellemi termékem. Ennek ellenére úgy gondoltam, hogy meg kell osszam, mert igazán remek kis palacsinta készülhet így azok számára is, akik nem fogyasztanak/fogyaszthatnak lisztet.
Banános palacsinta
A világ legegyszerűbben és legkevesebb alapanyagból elkészíthető palacsintája ez. Sajnos az érdem nem az enyém, nem én találtam ki a receptet, nekem is úgy ajánlották, hogy próbáljam ki. A helyzet az, hogy első hallásra szkeptikus voltam, hogy ebből a két alapanyagból, hogy lesz finom palacsinta, de az eredmény lenyűgöző volt.
Káposztás palacsinta
Ismerhetsz már annyira, hogy nagy palacsintás vagyok. Szeretem ezt az egyszerű ételt, és imádom benne, hogy lehet variálni. Most éppen azt próbáltam ki, hogy milyen a rizslisztből készült palacsinta, ha káposztát teszek a tésztájába. Szerintem ígéretes, próbáld ki Te is!
[Tovább olvasom…]
Gundel palacsinta Gasztrozseni módra
Kedvem támadt egy finom Gundel palacsintához. Már nekiláttam volna a tészta bekeveréséhez, amikor kinyitottam a hűtőt és szembesültem vele, hogy nincs tej. Először azt gondoltam, hogy ugrott a palacsinta, aztán arra gondoltam, hogy kipróbálom csak ásványvízzel a tej helyett. És egészen meglepődtem, ugyanis nagyon jó, ruganyos állagú tésztát kaptam.
[Tovább olvasom…]
Rakott palacsinta
Túrós, lekváros, kakaós, fahéjas, diós. Miért kellene választanod? A rakott palacsinta pont arra jó, hogy mindenféle íz legyen benne, én nagyon szeretem együtt ezeket az ízeket. Már nagyon régen készítettem, és jó volt nosztalgiázni. A tésztát rizslisztből csináltam, ami így gluténmentes.
[Tovább olvasom…]
Hortobágyi húsos palacsinta
Megoszlanak a vélemények arról, hogy mely ország találmánya a palacsinta, hiszen Magyarországon kívül, még jó néhány országban csábítanak azzal, hogy kóstold meg a helyi tradicionális palacsinta különlegességüket. Az biztos, a hortobágyi húsos palacsintát mi alkottuk meg.
[Tovább olvasom…]
Mákos palacsinta, narancsos-almás töltelékkel
Palacsinta tészta Gasztrozseni módra
Túrós, lekváros, kakaós, fahéjas, mákos…….Ismersz olyan embert aki nem szeretni a palacsintát? Én még nem találkoztam ilyen emberrel. Lehet az sós vagy édes, szerintem mindenki nagy kedvence. És a híresztelésekkel ellentétben, nem is olyan bonyolult és időigényes. Itt egy fitt palacsinta recept, próbáld ki.
Spenótos palacsinta
Zakynthosi nyaralásunk óta, ha nálunk palacsinta készül, akkor nem hiányozhat az asztalról a sós palacsinta sem. Ott ettünk ugyanis először sonkás –sajtos óriás palacsintát. De persze, lehet hortobágyi, bakonyi vagy spenótos-sajtos, egy a lényeg, hogy ott legyenek az asztalon. Mivel ezek a palacsinták meglehetősen tartalmasak főételként is kiválóak.
Legutóbbi hozzászólások