Az áfonya nálunk mindig kulcsszerepet töltött be. Anyukám amióta az eszemet tudom nagy rajongója. Azért 20-25 évvel ezelőtt igazi prémium áfonyalekvárhoz jutni nem volt könnyű. Szerencsére a német ismerősök nyaranta mindig hoztak pár üveggel. Ezek féltve őrzött kincsek voltak, és nagyon be kellett osztani. Gyerekként nekem nem volt olyan nagy kuriózum. Aztán telt, múlt az idő, és mára én is áfonya rajongó lettem.
Csupa csoki pohárkrém
Mangó torta
Miért pont mangó torta? Amikor először elkészítettem ezt a süteményt, egy kerek születésnap meglepetése volt, és volt vele kapcsolatban egy kikötés is, mégpedig az, hogy nem lehet benne semmilyen piros bogyós gyümölcs. Na most áprilisban milyen friss gyümölcsöt tudnál beletenni a tortába, ami illik egy mascarponés krémhez, és ami nem barnul meg?
Csokoládéfánk csokoládémártással
A fánkok királynője. Számomra ez az édesség volt gyerekkorom óta AZ ÉDESSÉG. Ha születésnapom volt, ha névnapom volt mindig ez volt a kívánságlista első helyén. Ez nem az a desszert, amit 10 perc alatt el tudsz készíteni, viszont ha egyszer megkóstolod, rájössz, hogy a csokoládéfánk bármennyi fáradozást megér. Nem diétás édesség, de fontos alkalmakkor szerintem megengedheted magadnak.
Csokoládé parfé
Szereted a Sport szeletet? Mert ha igen, akkor ezt a desszertet nagyon fogod kedvelni. A hűtést leszámítva, merthogy egy parfénak illik kellően hidegnek lennie, villámgyorsan elkészíthető és annak ellenére, hogy hideg desszert, jól esik bármilyen évszakban, kiváltképp egy fűszeres vacsora utolsó akkordjaként.
[Tovább olvasom…]
Jaj de jó a habos sütemény…
Nem túl gyakran szoktunk cukrászdákba járni, de azért előfordul, hogy egy-egy kirándulás alkalmával betérünk a helyi híres neves cukrászdába, hogy leteszteljük a kínálatot. Mivel a tejszínhab a gyengém, ezért mindig körbenézek, hogy milyen tejszínhabos sütemény van. Az esetek 95%-ában azt tapasztalom, hogy ha van is tejszínhabos desszert (pl.: somlói galuska, gesztenyepüré) azoknak a tetején már ott virít a hab. Persze, hiszen az a hab jól bírja a megpróbáltatásokat, hiszen valami növényi „csodából” készült.
[Tovább olvasom…]
Eper krémleves túrógombóccal
Egy epres finomság, amely pillanatok alatt elkészül. Nem is tudom, hogy a leves-e a megfelelő kategória, lehet, hogy inkább a desszertek közé kellene besorolni. Még főznöd sem kell, így az eperben lévő vitaminok tökéletesen megmaradnak az elkészült ételben is. Ne hagyd ki!
[Tovább olvasom…]
Háromszínű csokitorta
Fontos eseményre sütöttem ezt a tortát. Egy 30. házassági évfordulóra készült a mű. Örömmel készítettem ezt a meglepetés tortát. Nem kellett sokat gondolkodnom, hiszen már régóta szerettem volna készíteni egy olyan csokitortát, melynek tölteléke háromféle csokiból van.
[Tovább olvasom…]
Csokifagyi Gasztrozseni módra
Még tart a nyár, így még tart a fagyi szezon is. Én is kísérletezgetek a születésnapomra kapott fagyigéppel. Először csak a könnyed gyümölcsfagyik voltak terítéken, de most nagy fába vágtam a fejszémet, főzött csokifagyit készítettem. Sok recept létezik főzött fagyi készítésére, a legtöbb viszont bőven tartalmaz cukrot is. Ha nincs benne cukor, akkor mitől lesz édes a fagyi?
[Tovább olvasom…]
Lime torta
A legkedvesebb tortám. Hogy miért? Nagyon gyorsan elkészíthető, üdítően friss íze van és légiesen könnyű. Ha nem szeretnél sok időt tölteni a konyhában, mégis el szeretnéd kápráztatni a vendégeidet, ezt a tortát ajánlom. Az eredeti recept Anyukámtól származik, amin egy picit alakítottam. Ha nem szeretnél még a piskótával sem bíbelődni, válaszd a kekszes aljú verziót.
Legutóbbi hozzászólások