Mindig jó érzés egy bloggertárs könyvét a kezemben tartani, de külön jó érzés az, ha személyesen is ismerem a könyv szerzőjét. Ritával főztünk együtt bloggerfőzőcskén, voltunk együtt meghívott vendégek a Hegyaljafesztiválon, ahol az egészséges táplálkozásról és a gasztrobloggerkedésről beszéltünk és volt szerencsém kóstolni a főztjét a Kölesben. Így természetes volt, hogy ha bár szerencsére egyelőre a gluténérzékenység nem érint senkit a családban, kíváncsi vagyok arra, hogy Rita milyen hiánypótló könyvet írt.
Ragacsos rizs mangóval
Van egy kedvenc thai éttermünk, ahová bizonyos időközönként ellátogatunk. Isteniek az ételek, remek a kiszolgálás, eddig mindig csak pozitív tapasztalataink voltak. Az étkezéseket mindig a ragacsos rizzsel zárjuk, amit érett mangóval tálalnak. Nagyon finom, és különleges desszert. Ezt igyekeztem most itthon elkészíteni.
Thai kókuszos csirkeleves
Párom születésnapja karácsonykor van. Ilyenkor természetesen összegyűlik a család, mi pedig megvendégeljük őket. Mivel Szenteste általában lemennek a klasszikus karácsonyi menük mindenkinél, így mi igyekszünk minden évben valami nem tradicionális karácsonyi étellel várni őket. Idén például a thai konyha került sorra, ennek jegyében készült ez a leves is.
Rostonsült kacsamáj pirított kalácson, mangóval
A kacsamáj egy igazán fejedelmi alapanyag, ezért megérdemli, hogy tökéletesen készítsék el. Az ízét kiemelni kell, nem elnyomni. Ehhez pedig nem kell feltétlenül sok különleges alapanyag, vagy hiper-szuper konyhatechnika. A kevesebb több, ebben az esetben is megállja a helyét.
[Tovább olvasom…]
Málnatorta
Megkérdezem a kislányomat, milyen tortát szeretne a 2. születésnapjára. A válasz jött is rögtön, habozás nélkül: málnásat. Amit tudni kell, januárban van a szülinapja és még életében nem evett málnát, hiszen a málna nyáron érik 1,5 évesen pedig még nem ajánlották, hogy kapjon, ezért idén terveztem bevezetni, de megelőzött. Nem mondom, hogy nem lepett meg, de mivel már hallott róla, hogy van ilyen gyümölcs, látott is már, nyilván felkeltette az érdeklődését ezért ezt kérte.
Gesztenyés hókifli
2 éve készítettem először hókiflit. Akkor a klasszikus diós és mákos tölteléket választottam. Idén, hogy ne legyen unalmas, gesztenyével töltöttem meg a kifliket és porcukor borítás helyett most csokis köntöst kaptak. Mivel cukrot pluszban nem adtam hozzá, csak annyit tartalmaz amennyi a gesztenyemasszában és a csokiban van, így nem lett túl édes. Nem is könnyű abbahagyni…
Rakott brokkoli lazaccal
Damniczki cukrász manufaktúra Budapest
A minap egy szuper délutánt töltöttem a Damniczki cukrász manufaktúránál Budapesten, ahol megkóstoltam a legújabb őszi-téli süteménykollekciót. Azért is különlegesek ezek a desszertek, mert a nyáron nagy népszerűségnek örvendő fagyikat ültette át Damniczki Balázs sütemény formába. Így akiknek már megvolt a kedvencük, a hűvösebb idő beálltával sem kell lemondaniuk róluk.
Egészben sült kacsa mentás zöldborsópürével, köményes sült krumplival
Nálunk a kacsa gyakori vendég a konyhában, bár általában combot és mellet szoktam sütni. Most azonban kipróbáltam az egészben sült kacsát. Kicsit féltem, hogy milyen lesz, minden része rendesen átsül-e, de szuper finom lett. Nálunk a mentás zöldborsópüré már jó ideje kiütötte a klasszikus dinsztelt káposztát a nyeregből. A zöldborsópüré üde íze, és lágy krémessége valamint a köményes krumpli roppanóssága tökéletesen kiegészíti a porhanyósra sült, ropogós bőrű kacsát.
Csirkepaprikás galuskával
Igazi klasszikus magyar étel a csirkepörkölt. Én valahogy nem igazán rajongtam érte gyerekkoromban. Talán az nem volt annyira szimpatikus, hogy mindig olyan híg volt a szaftja (pedig mindig házi kapirgálósból készült), vagy túl gyakran került az asztalra, nem tudom. A tejföllel behabart paprikás verzió nem volt jellemző nálunk. Aztán valahol egyszer csirkepaprikással kínáltak és abban a formában nagyon ízlett.
- « Előző oldal
- 1
- …
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- …
- 52
- Következő oldal »
Legutóbbi hozzászólások