Mindig meglepődök rajta, hogy a halas receptek mennyivel kisebb népszerűségnek örvendenek. Nem igazán értem, hogy miért. Én halkedvelő családban nőttem fel. Teljesen természetes volt, hogy heti szinten került az asztalra hal. És azért amikor én gyerek voltam ezek főként édesvízi hazai halak voltak, és nem tengeri halak.
Bacon-be göngyölt süllő
Bizonyos szempontból ez nem egy hétköznapi étel, hiszen süllő elég ritkán kerül az átlag magyar asztalára. Ezt leszámítva viszont könnyen elkészíthető, hiszen nem kell hozzá túl sok minden, mégis nagyszerű ízekkel találkozhatsz. Természetesen készítheted süllő helyett bármilyen masszív húsú hallal vagy akár csirkemellel is.
Meleg füstön füstölt süllő
Egészben sült süllő
A süllő a balatoni halak királynője. Hófehér, tömör, zsírszegény húsa sokféleképpen elkészíthető. Mivel az íze nem erőteljes már kevés fűszer felhasználásával is ízletes lesz. Az egészben sült süllő igazi ünnepi étel, leginkább karácsonykor szoktunk készíteni, vagy akkor, ha a jól sikerült horgászat során fogunk egy mérteset.
Rántott süllő diós bundában, pirított magvas burgonyapürével
Bár én nem vagyok híve a rántott ételeknek, a környezetemben élők és nagyon sok embertársam igen. Éppen ezért úgy gondoltam, hogy ha már ennyire sokan kedvelitek ezeket a rántott dolgokat, megpróbálom a lehető legegészségesebb verzióban elkészíteni, úgy, hogy az íze megmaradjon olyannak, ahogy szeretitek. Próbáljátok csak ki, nem fogjátok megbánni!
Legutóbbi hozzászólások