Nincs is jobb a hideg téli estéken, mint egy tányér, forró leves, amely átmelegíti a testet és a lelket. Na igen, de mi történik akkor, ha éppen nincs egy adag leves a hűtőben, amit csak gyorsan megmelegíthetnél? Nem, eszedbe se jusson a zacsis leves! Inkább készítsd el a rapid levest gyorsan, mondjuk fél óra alatt.
Répatorta van?
Ki ne ismerné ezt az ősrégi viccet? Pedig amikor ennek a viccnek igazán divatja volt, akkor még nálunk ezt a sütit nem is nagyon ismerték szerintem. Pedig ez egy rendkívül ízletes desszert, amelyet sokféleképpen készíthetsz. Dúsíthatod dióval, mogyoróval, tehetsz bele krémet, bevonhatod cukormázzal vagy marcipánnal. De ez is csak néhány lehetőség a sok közül, amellyel feldobhatod az egyébként is ízletes tésztát.
Vadas marha suff nudlival
Az igazán finom vadashoz célszerű a húst pácolni az elkészítés előtt. A pácolás fellazítja a rostokat, így a főzés sem fog igénybe venni annyi időt, ráadásul a fűszerek kellemesen átjárják a húst. Viszont úgy készülj, hogy ahhoz, hogy a pác kifejtse áldásos hatását, legalább három napig pácold a marhahúst.
Sajtos sárgarépa lepény
A sárgarépa sokszor csak mellékszereplő a konyhában. Hiszen mire is használjuk? Leginkább levesekbe tesszük, vadasba, de ezen kívül ritkán fogyasztjuk úgy, hogy ő lenne a főszerepben. Pedig igazán ízletes ételeket lehet készíteni belőle. Ott van például a sárgarépa fasírt vagy, a sárgarépa krémleves. Sokszor jobban esik a főzelék mellé egy ilyen könnyű feltét, mint egy normál, húsból készült fasírt.
Pulykacomb zöldségágyon
Lenmagos sárgarépa fasírt
A fasírtról szinte kivétel nélkül mindenkinek a hús jut eszébe, amely hagyományos módon pirospaprikával, fokhagymával, fekete borssal van fűszerezve. De lehet ezt másként is. Például lehet fasírtot készíteni zöldségekből is. Mondjuk sárgarépából. Furán hangzik? Olvass bele a receptbe, és szerintem téged is meg fog győzni.
Vadas pulyka
Imádom a vadast, leginkább marhahúsból, de most csak úgy a nap közepén eszembe ötlött, hogy szívesen ennék. Idő hiányában úgy döntöttem, nem marhából készítem, hiszen pácolás nélkül, lassabban készülne el, így kipróbáltam pulykahúsból. Meg kell mondjam, így is nagyon finom lett.
[Tovább olvasom…]
Mert a finomfőzelék tényleg finom
Te szeretted gyerekkorodban a főzelékeket? A főzelék az az étel, amelyeket kicsi korban már elkezdenek adni a gyerekeknek, aztán ahogy telik múlik az idő, az ízletesebb szilárd ételek kiszorítják a főzeléket a megszokott étrendjükből. A menzákon pedig nem fordítanak elég hangsúlyt a főzelékek ízesítésére, ezért a legtöbb gyerek igyekszik elbliccelni az elfogyasztásukat.
[Tovább olvasom…]
Házi tyúkhúsleves
Ez az az étel, amely egyszerűnek tűnik, mégis igazán nehéz ízletesen elkészíteni. Ehhez az ételhez fel kell nőni. Rengeteg recept létezik, biztosan Neked is megvan a tuti recepted, melyet még anyukádtól, vagy nagymamádtól tanultál. Én most a mi családi receptünket szeretném megosztani veled.
[Tovább olvasom…]
Könnyű karfiol leves
Télen szinte alig süt a nap, kevesebbet vagyunk a szabadban, gyümölcsök és zöldségek közül is kevesebb fajtát fogyasztunk, ezért még inkább szükségünk van vitaminokra. Sokan azonban nem szeretik a friss zöldségeket, gyümölcsöket, ezért náluk trükközni kell. Például csempésszük bele a kiszemelt zöldségeket egy levesbe. Ahogy most is.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások