Bár a gnocchi nem kifejezetten tartozik az egészséges ételek közé, mégis az ilyen jellegű tésztaételek nálunk nagyon népszerűek. Természetesen most is igyekeztem belevinni az egyéniségemet. A boltban kapható fagyasztott gnocchi állaga ugyanis túl lágy, ezért úgy döntöttem, hogy inkább én készítem el. Egyáltalán nem megerőltető feladat.
[Tovább olvasom…]
Fenséges laskagomba szósz
Több hozzávalótól is különleges ez az étel. Egyrészt a szárított vargányagombától, amely kis mennyiségben is igen intenzív ízt ad, másrészt a vargányagomba portól, amit én most szintén „íz fokozóként” alkalmaztam, és a bortól, amelyet barátaink esküvőjén kóstoltunk a nyáron, és most megleptek bennünket egy üveggel.
[Tovább olvasom…]
Tökmagos pesto
Születésnapomra kedves barátainktól kaptam egy üveg tökmagkrémet. Mivel korábban még nem próbáltam, úgy gondoltam, majd kicsit utána olvasok, hogy mit is érdemes készíteni belőle. Ezért nagyon megörültem, amikor a veszprémi Csokoládé Napokon megláttam az egyik standon a tökmagkrémemet.
[Tovább olvasom…]
Sajtos-spenótos táska
Már van egy ehhez hasonló receptem a sonkás-sajtos táska, de a mostani recept megalkotásánál az alapgondolat a spenót volt. Nagyon szeretem a spenótot, és valamilyen formában minden héten szoktam készíteni. Most ez egy egészen új változat.
[Tovább olvasom…]
Harcsapaprikás vargányagombával
A harcsapaprikás nagy kedvencem. Ezért is örültem különösen, amikor két héttel ezelőtt a Balatonon fogtunk egy méretes szürkeharcsát. Ez a vargányagombás verzió egy kósza gondolat volt, de megérte megvalósítani, ugyanis sokadszorra bebizonyosodott, hogy a hal és a gomba kiválóan illik egymáshoz, kiváltképp egy ilyen nemes gombafajta.
[Tovább olvasom…]
Pisztráng indiai fűszerekkel
Furcsán hangzik? India és a pisztráng alapesetben elég távol van egymástól, viszont egy kis fantáziával összehozható. Úgy szerettem volna elkészíteni a pisztrángot, ahogy eddig még nem, és véletlenül sem szerettem volna hagyományos ízeket kapni. Azért imádom az indiai konyhát, mert tele van különleges ízekkel, fűszerekkel, illatokkal.
[Tovább olvasom…]
Spenótos-tojásos lasagne
Így hét végéhez közeledve egyre fárad az ember. Ilyenkor már én is azon gondolkozom, hogy milyen ízletes ételt lehet gyorsan elkészíteni, nem túl sok energia ráfordítással. Ez a recept nálam most úgy született, hogy körbenéztem a hűtőben és a spájzban, hogy mi is van otthon. Spenótos-tojásos lasagne lett belőle.
[Tovább olvasom…]
Grillezett harcsa
Egy tipikusan Magyarországon őshonos halfajjal szeretnélek megismertetni. Főleg folyóvizekben él, de tavakban is boldogan lubickol. Hatalmas példányaikról legendák terjednek. Figyelem! Ne téveszd össze a most mindenhol tonnaszámra kapható cápaharcsával, más néven pangasiussal.
[Tovább olvasom…]
Grillezett gomba
Nincs is ennél egyszerűbb grillezni való. Ha valami igazán különlegeset szeretnél készíteni, de mégsem szeretnél sok időt ráfordítani, ez az étel neked való lesz. Bátran ajánlom főételként, de megállja a helyét az előételek között is.
[Tovább olvasom…]
Grillezett füstölt gomolyasajt
Hosszú, kitartó próbálkozásomnak végre meglett az eredménye. Megtaláltam a legkiválóbb gomolyasajtot. Sokféle sajttal próbálkoztam már, hogy melyik a legideálisabb a grillezésre. A legtöbb fajtával az a probléma, hogy az állaga nem megfelelő, ezért szétfolyik.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások