Imádom a halakat. Az édes vízi halakat épp úgy, mint a tengerekben, óceánokban élő halakat, vagy talán kicsit még jobban. Nálunk minden héten legalább egyszer kerül hal az asztalra. Hogy miért? Ez nem is kérdés, mivel a halak fogyasztása nagyon egészséges és ráadásul nagyon finomak is.
Még valami, ami az édes vízi halak fogyasztása mellett szól, nincsenek kitéve annyi nehézfém szennyezésnek, mint a tengerekben, óceánokban élő halak.
Hozzávalók:
- 2 db pisztráng
- 1 citrom
- 2 kávéskanál kakukkfű
- 1-1,5 dl fehérbor
- 4 dkg vaj
- őrölt színes bors
- só
A pisztrángokat nem feltétlenül kell lepikkelyezned. A pisztrángnak elég vastag a bőre, éppen ezért nem igazán javaslom, hogy elfogyaszd. De, ha szeretnéd, természetesen lepikkelyezheted.
A megmosott, belsőségektől megszabadított pisztrángokat kívül, belül, alaposan sózd meg, és legalább fél órát hagyd így állni, hogy átjárja őket a só. Amikor lejárt a fél óra, bekapcsolhatod a sütőt 200 C fokra.
A vajat darabold fel. Úgy oszd el, hogy jusson belőle a pisztrángok hasába, és a bőrükre is. Egyelőre csak a hasukba tegyél vajat. Szórd meg a belsejüket kakukkfűvel, majd borsozd meg őket kívül-belül.
A citromot szeleteld fel, és tegyél citromkarikákat a pisztrángok hasába.
Helyezd a pisztrángokat egy tepsibe, tedd rájuk a magmaradt citromkarikákat, és a vajat. Öntsd alájuk a fehérbort, és mehetnek is a sütőbe. Amikor a felül lévő felük már piros (ehhez körülbelül 10-15 percre lesz szükség), akkor fordítsd meg őket. A bor közben szépen el fog párologni a tepsiből.
Amikor a pisztrángok mindkét fele szép piros, tálalhatod is. Salátákkal, párolt zöldségekkel isteni.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Hódi Rezsőné mondta
Ez valami isteni lehet. A napokban jön haza a fiam Németország ból, ezzel fogom meglepni.
Köszönöm, Hódi Ili
Gasztrozseni mondta
Kedves Ili,
Remélem ízleni fog neked is és fiadnak is a pisztráng.
Szabó Katalin mondta
Üdvözöllek Dia!
Köszönöm ezt a kitűnő receptet,feltétlenül megpróbálom.Imádom a halat!
Gasztrozseni mondta
Kedves Katalin,
Nagyon örülök, hogy elnyerte tetszésed a recept. Várom a beszámolód, hogy hogy ízlett.
Pataki lászló mondta
Köszönöm a recepteket. A hallal kapcsolatosak pláne jól jönnek, mióta mi is
fogyasztóivá váltunk.
Gasztrozseni mondta
Kedves László,
Nagyon szívesen! Örülök, hogy ti is “beálltatok” a halfogyasztók táborába.
Gyöngyi mondta
Kedves Dia!
Nagyon-nagyon örülök ennek a receptnek, mert épp tegnap vettem 2 db. pisztrángot és azon gondolkodtam, hogy csináljam gyorsan és finoman.
Ime itt a recept.
Ha megettük, megírom az élményt
Üdv. Gyöngyi
Gasztrozseni mondta
Kedves Gyöngyi,
Örülök, hogy pont jókor talált meg a recept. Örömmel veszem, ha megírod a véleményed arról, hogy ízlett.
Zsuzsu mondta
Kedves Dia!
Finom lehet a pisztráng, de nem tudom, hogy a szálkái megsülnek-e
és így mindenestől ehető lesz vagy nem.
Örülök, hogy Rád találtam. Figyelem a teljes kiőrlésű lisztből készült sütemény vagy étel receptjeidet, mivel a gyomormüködésemnek ezek a jók.
Köszönettel és üdvözlettel:Zsuzsa
Gasztrozseni mondta
Kedves Zsuzsa,
A szálkái nem fognak megsülni a pisztrángnak, viszont miután a pisztráng megsül, a gerincével együtt szinte az összes szálka eltávolítható. Nagyon örülök, hogy tetszik az oldal!
Gyöngyi mondta
Kedves Dia!
Ma (vasárnap) csináltam meg a pisztrángot. Egyszerűern fenséges!!!!!!
Hamar elkészül és nagyon finom. Én még szórtam rá kaprot is, mert nagyon szeretem a hallal. Ezt a receptet többször is megismétlem majd más halakkal is, mert nagyon szeretem a halat!!!!.
Nagyon szépen köszönöm a receptet és Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki!!!
Szeretettel:
Gyöngyi
Gasztrozseni mondta
Kedves Gyöngyi,
Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett a pisztráng!
okoskodótojás mondta
Kedves Gasztrozseni!
A recept tetszik, ki fogom próbálni.
Azt írod VEGA. Biztos?
Szerintem nem. :)
Gasztrozseni mondta
Kedves Okoskodótojás,
Amennyire én tudom többféle irányzat van a vegetáriánusok között. Van aki fogyaszt halat, van aki nem, van aki fogyaszt tojást, van aki nem. A teljesség igénye nélkül, nálam a vega jelölés arra utal, hogy húst nem tartalmaz az adott étel.
Attila mondta
Köszi a receptet, karácsonyra kipróbálom (mert imádom a halat, de már mérhetetlenül unom a rántott pontyot).
Lehet, hogy én felturbózom egy kis gombával is a hasában és héjában sült krumplit adok hozzá köretnek