Szereted a füstölt lazacot? De ritkán veszel, mert horribilis árban van? Tudom, hogy füstölt lazac készítésére viszonylag keveseknek van lehetősége, a füstölő hiánya miatt. De, ha neked van hagyományos füstölőd, akkor ajánlom, hogy feltétlenül próbáld ki ezt a receptet, mert, ha kipróbálod rájössz, hogy sokkal finomabb füstölt lazacot tudsz otthon készíteni, mint amit a boltban kapsz.
[Tovább olvasom…]
Vörösboros szarvaspörkölt
Ha egy ilyen nemes vad húsára teszel szert, érdemes kihoznod belőle a maximumot, és úgy elkészítened, hogy a lehető legfinomabb legyen. A vadhúsnál kimondottan érvényes a mondás, hogy a kevesebb néha több. Nem kell túlbonyolítani, a hangsúly inkább azon kell legyen, hogy a hús karakteréhez a leginkább megfelelő fűszereket válassz.
Babérlevél (Nemes babér)
Honnan származik: Kis-Ázsiában őshonos.
Melyik részeit használjuk: Leveleit frissen vagy szárítva használjuk.
Milyen az íze: Enyhén kesernyés ízű, fűszeres aromájú.
Mit fűszerezzünk vele: Gyakorlatilag a gyümölcslevesek kivételével, minden levesnek jó ízt ad. Különösen jól passzol például a burgonyafőzelékhez, de a savanyított zöldségekhez is elengedhetetlen.
Milyen élettani hatása van: Antibakteriális hatású, ezen kívül a terméséből készült olaj alkalmas reuma, rándulások, zúzódások külső kezelésére.
Mit érdemes még tudni róla: A győztes római hadvezérek sikerük elismeréseként babérkoszorút kaptak.
Legutóbbi hozzászólások