Ki ne ismerné ezt az ősrégi viccet? Pedig amikor ennek a viccnek igazán divatja volt, akkor még nálunk ezt a sütit nem is nagyon ismerték szerintem. Pedig ez egy rendkívül ízletes desszert, amelyet sokféleképpen készíthetsz. Dúsíthatod dióval, mogyoróval, tehetsz bele krémet, bevonhatod cukormázzal vagy marcipánnal. De ez is csak néhány lehetőség a sok közül, amellyel feldobhatod az egyébként is ízletes tésztát.
Tonhalas-mángoldos tészta
Cantuccini, a fenséges toszkán mandulás keksz
Olaszországban ezt a kekszet mézédes desszertborral együtt árulják. Nem véletlenül, hiszen a bor bársonyos íze, nagyszerűen illik a keksz mandulás aromájához. Bár így a kettő együtt meglehetősen sok cukrot tartalmaz, ezért én igyekeztem kicsit „testre szabni” a receptet.
[Tovább olvasom…]
Hideg epres-rebarbara krémleves
Ki ne ismerné a rebarbarát, amely savanyúságban még a citromot is megelőzi. Gyerekkoromban rengeteget ettem nyáron. Csak lehúztam a héját, és úgy ahogy volt elrágcsáltam. Kiváló hűsítő, és tele van C vitaminnal. Mostanában már ritkábban jutok hozzá, de továbbra is nagyon szeretem, bár most már inkább készítek belőle valami finomságot.
[Tovább olvasom…]
Alaszkai tőkehal mandulás sajtmártásban
Akár tengeri, akár tavi hal én mindegyiket szeretem, és igyekszem minden héten legalább egyszer valamilyen halas ételt készíteni. Ha a nem túl erős ízű halakat szereted, akkor ezt a receptet kifejezetten ajánlom Neked, mert a sajtmártás hatására a hal erőteljes íze kissé visszaszorul, a sajt és a mandula íze válik dominánssá.
[Tovább olvasom…]
Forraltbor
Ki ne ismerné és szeretné a forraltbort? Ha valami, ez aztán igazán tipikusan magyar. Vidéken a disznóvágások elmaradhatatlan része, a hidegben zajló munkálatok alatt, míg a városiak elsősorban a karácsonyi vásározások közepette fogyasztják előszeretettel.
[Tovább olvasom…]
Pirított mandula
Imádom ezt a csemegét, egyszerű és nagyszerű. Boltban ilyet bizony nem kapsz. Ha én karácsonyi vásárban árulnék mindenféle földi jót, ez biztosan felkerülne a repertoárba. Az egész elkészítési folyamat nem vesz igénybe többet fél óránál, az íz viszont nagyszerű.
[Tovább olvasom…]
Mandulás túrógombóc
A minap kitaláltam, hogy csinálok egy kis túrógombócot, úgyis már régen volt. Vettem is hozzá túrót. Nagy boldogan hazavittem, össze is kevertem a tojással és mikor a búzadarát készültem hozzáönteni, észrevettem, hogy a hermetikusan lezárt grízes dobozban apró barna bogarak mászkálnak. Na a túrógombócnak fuccs, gondoltam. Aztán mentő ötletem támadt.
Legutóbbi hozzászólások