A napokban a fagyasztószekrényben matatva rátaláltam a Horvátországból hozott mángoldra. Már egészen ki is ment a fejemből, hogy még van belőle. Egyből elkezdtek cikázni az agyamban a gondolatok, hogy mire is használhatnám fel. Nem kellet sokat gondolkodnom rajta, és meg is született a recept.
Grillezett tonhal mángoldos burgonyával
Zadari piac
Egy nyaralás során végigjárjuk a nevezetességeket, a látnivalókat, amelyek bemutatják az adott ország, város történelmét, múltját, jelenét. Aztán, ha már megvolt minden templom, vár, és múzeum, könnyed szórakozásként sorra kerül a piac is. Gondoltál már arra, hogy mennyi mindent mutat meg a helyi piac?
[Tovább olvasom…]
Lungo Mare Restaurant Zadar
Amikor külföldön járok, mindig igyekszem megkóstolni a helyi finomságokat. Egy tengerparti ország esetén engem mindig a tengeri herkentyűk érdekelnek, hiszen kik is tudnák jobban elkészíteni ezeket az ételeket, ha nem azok akik ott élik mindennapjaikat. Arról pedig nem is beszélve, hogy mindet frissen a legjobb enni, és itt bizony akadt friss tengeri finomság bőven.
[Tovább olvasom…]
Tonhalas tésztasaláta
A minap eszembe jutott ez a recept. Régen nagyon gyakran készítettem, de valahogy az elmúlt egy-két év során a feledés homályába veszett. Pedig roppant gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételről van szó.
[Tovább olvasom…]
Mediterrán bulgur
Végre itt a nyár és itt a könnyed zöldséges ételek ideje. A mai vacsi ennek szellemében készült. A bulgur vagy tört búza vagy török rizs (amit még egészben meggőzölnek, kiszárítanak, majd durvára felaprítanak), Törökországban a legjellemzőbb köret. Magyarországon főleg a török éttermekben találkozhatsz vele. Előnye, hogy gyorsan elkészíthető, finom és nagyon egészséges.
Legutóbbi hozzászólások