A spenót sokak számára a legutálatosabb ételek egyike. Ez a mély utálat általában az óvodai illetve az iskolai menzás élményekhez köthető. Az én általam gyermekként látogatott menzákon a spenót főzelék ízét leginkább a nyers íz és a fokhagyma jellemezte. Nem csoda, hogy sok gyerek nem szerette. De itt egy tuti recept, amit még a lurkók is falni fognak.
Süllő roston üde halmártással
Mindig meglepődök rajta, hogy a halas receptek mennyivel kisebb népszerűségnek örvendenek. Nem igazán értem, hogy miért. Én halkedvelő családban nőttem fel. Teljesen természetes volt, hogy heti szinten került az asztalra hal. És azért amikor én gyerek voltam ezek főként édesvízi hazai halak voltak, és nem tengeri halak.
Laktózmentes zöldborsó krémleves
Lehet, hogy szentségtörés, én mégis az idei első adag friss zöldborsóból nem hagyományos zöldborsóleves készítettem, hanem zöldborsó krémleves lett belőle. Mégpedig laktózmentes verzióban. Az íze nagyon üdítő lett, igazi tavaszi finomság ez. Azt már talán felesleges is megemlítenem, hogy fél óra alatt teljesen elkészül.
Mángoldos burgonya
Fokhagymás-petrezselymes fekete kagyló
Az eredeti tervem az volt, hogy fokhagymás-fehérboros fekete kagylót fogok készíteni. Viszont olyan szép nagy fekete kagylókat kaptam, hogy változtattam az eredeti elképzelésemen, és kipróbáltam valami újat.
[Tovább olvasom…]
Grillezett tonhal mángoldos burgonyával
Fokhagyma
Honnan származik: Feltehetően Nyugat-Ázsiából származik, de szinte mindenütt elterjedt.
Melyik részeit használjuk: Gerezdekből álló hagymáját frissen, vagy krémnek elkészítve, esetleg szárítva, porítva használjuk.
Milyen az íze: Kissé édeskés, csípős ízű, illata erőteljes.
Mit fűszerezzünk vele: A magyar konyha a sütemények kivételével szinte minden típusú ételhez használja, mert illik mindenhez, húsokhoz, halakhoz, köretekhez, salátákhoz, mártásokhoz, levesekhez.
Milyen élettani hatása van: Fertőtlenítő és nyákoldó hatása miatt kiválóan alkalmazható meghűléses megbetegedések esetén. Rendszeres fogyasztása esetén megelőzhetők vele a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulása.
Mit érdemes még tudni róla: A rómaiak afrodiziákumnak tartották, a balkáni népek pedig fogyasztásával a vámpírok ellen védekeztek
Szénégetők eledele, avagy a Carbonara spagetti
Tudtad, hogy ez az olasz étel arról kapta a nevét, hogy eredetileg a szénégető munkások készítették? Mivel egyszerű elkészíteni, és nem kell hozzá túl sok minden érthető, hogy szívesen fogyasztották.
[Tovább olvasom…]
Mézes-mustáros csirkemell csíkok
Édeskés, fűszeres, pikáns. Így tudnám jellemezni ezt az ételt. Ha kedveled a különleges ízeket, akkor mindenképpen ajánlom figyelmedbe. Amellett, hogy sokféle íz keveredik benne, nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető.
[Tovább olvasom…]
Zöldborsó főzelék
A világ egyik legegyszerűbb étele, melynek elkészítése mégsem a legkönnyebb. A főzelék megfelelő állagúra történő készítése, még a legtapasztaltabb háziasszonyokat is képes próbára tenni. Íme a recept, mely garantáltan tökéletes állagot biztosít a zöldborsó főzeléknek is.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások