Gyerekkorom egyik kedvenc fagyija volt a rumos-dió fagyi. Akkoriban még a főzött fagyi volt az általánosan elterjedt, és persze leginkább a hagyományos ízek voltak a jellemzőek. Azóta eltelt jó néhány év, és mára a főzött fagyi kezd a ritkább lenni, hiszen porokból, pasztákból és félkész alapanyagokból már főzés nélkül is el tudnak készíteni bármilyen fagyit.
[Tovább olvasom…]
Almatorta
Egy sütemény ami nem tömény, nem túl édes, viszont tele van gyümölccsel. Olyannyira, hogy ebben a 25 cm átmérőjű tortában 1 kg alma van. Gondoltad volna?
[Tovább olvasom…]
Tiramisu, kávé és nyers tojás nélkül
Nem fogyasztunk kávét, sem én, sem a Párom. Éppen ezért nem is volt kérdés, hogy a kávé kimarad a tiramisuból. A másik a nyers tojás. Veszélyesnek tartom a fogyasztását, ezért nálam nyers formában nem kerülhet bele semmilyen ételbe, csak ha átment valamilyen hőkezelésen.
[Tovább olvasom…]
Dupla csokis cookies
A minap váratlanul kedves barátaink toppantak be. Nagyon örültünk a látogatásnak, viszont éppen nem volt semmi, amivel megkínálhattuk volna őket, ezért leültettük őket a konyhában, és amíg beszélgettünk, összedobtam ezt a ropogós, csupacsoki, mégsem túl édes kekszet, röpke 30 perc alatt.
[Tovább olvasom…]
Kókuszos tápióka puding
A tápióka a manióka gyökérből nyert keményítő, amely az ázsiai konyha egyik fontos alapanyaga. A tápiókagyöngy ebből a tápiókalisztből készül. Én először egy japán étterem kókuszlevesének betétjeként találkoztam vele, és nagyon megtetszett. Az állaga és a kinézete elkészítve leginkább a kaviáréhoz hasonlít. Az íze semleges, ezért kiválóan használható például nem csak leves betétként, hanem desszertként is.
[Tovább olvasom…]
Kókuszcsók
Te is imádod a kókuszt? Hihetetlenül sokoldalú ez a dióféle. Készíthetsz belőle süteményeket, a kókusztejből leveseket, desszerteket. Vagy akár rágcsálhatod magában a friss kókuszt. Én így szeretem a legjobban. Bár nem olyan könnyű hozzáférni a hófehér húsához, de egy kis leleményességgel megoldható, és nagyon megéri.
[Tovább olvasom…]
Gundel palacsinta Gasztrozseni módra
Kedvem támadt egy finom Gundel palacsintához. Már nekiláttam volna a tészta bekeveréséhez, amikor kinyitottam a hűtőt és szembesültem vele, hogy nincs tej. Először azt gondoltam, hogy ugrott a palacsinta, aztán arra gondoltam, hogy kipróbálom csak ásványvízzel a tej helyett. És egészen meglepődtem, ugyanis nagyon jó, ruganyos állagú tésztát kaptam.
[Tovább olvasom…]
Pihe-puha mézes puszedli
Már nagyon régóta készülök arra, hogy előrukkoljak egy jó kis puszedli recepttel. Nem könnyű ugyanis olyan puszedlit készíteni, ami megfelelően fűszeres, nem túl édes és nem túl száraz. Azt gondolom, hogy sikerült kikísérleteznem a megfelelő arányokat, de döntsd el Te, hogy milyen lett.
[Tovább olvasom…]
Datolyás-diós csokitorta
Ha még nem tudod mit süss az ünnepekre, ismét ajánlok Neked valamit. Ez a recept nem kifejezetten diétás, sőt. Viszont nagyon nagy sikert aratott nálunk, ezért szeretném megosztani Veled is. Nagyon gyorsan elkészíthető, és nem igényel komoly sütési tudományt sem.
[Tovább olvasom…]
Spekulatius keksz
Mióta először kóstoltam ezt a kekszet, azóta szerettem volna elkészíteni. Már az eredeti recept beszerzése sem volt könnyű feladat. A sütőforma pedig szinte lehetetlennek tűnt. De tavaly karácsonykor legnagyobb meglepetésemre megajándékoztak a formákkal. Már nagyon vártam az idei karácsonyt, hogy ki is próbálhassam őket!
[Tovább olvasom…]
- « Előző oldal
- 1
- …
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- 12
- Következő oldal »
Legutóbbi hozzászólások