A tápióka a manióka gyökérből nyert keményítő, amely az ázsiai konyha egyik fontos alapanyaga. A tápiókagyöngy ebből a tápiókalisztből készül. Én először egy japán étterem kókuszlevesének betétjeként találkoztam vele, és nagyon megtetszett. Az állaga és a kinézete elkészítve leginkább a kaviáréhoz hasonlít. Az íze semleges, ezért kiválóan használható például nem csak leves betétként, hanem desszertként is.
Mivel magas a keményítő tartalma, ezért sűrítésre is kiválóan alkalmas. Mivel gluténmentes liszt érzékenyek is fogyaszthatják. A tápiókagyöngyöt hipermarketekben és keleti fűszerboltokban tudod beszerezni.
Hozzávalók:
- 10 dkg tápiókagyöngy
- 5 dl tej
- 2 dl víz
- 5 dkg kókuszreszelék
- 2 evőkanál barnanádcukor
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- csipetnyi só
A tápiókagyöngyöt a vaníliával áztasd be a vízbe 20 percre, hogy a főzés során hamarabb elkészüljön.
Ha lejárt az áztatási idő öntsd hozzá a tejet, add hozzá a kókuszreszeléket és a sót. Folyamatos kevergetés mellett közepes hőfokon kezd el főzni. A tápiókagyöngyök szépen meg fognak duzzadni, és áttetszővé válnak. Amikor már elérte a puding állagot vedd le a tűzről és keverd hozzá a barna nádcukrot.
Töltsd pohárkákba, és hagyd kihűlni. Tálalhatod gyümölccsel, gyümölcsszósszal vagy akár csokiöntettel is.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Vélemény, hozzászólás?