Honnan származik: Dél-Indiából, Ceylonról és Malajziából származik.
Melyik részeit használjuk: Magjait a toktermésével együtt frissen vagy szárítva, egészben vagy őrölve használjuk.
Milyen az íze: Édeskésen csípős aromájú fűszer, utóízében citrom-kámfor-bergamot keverékre emlékeztet.
Mit fűszerezzünk vele: A currypor egyik fontos összetevője. Indiai ételekhez ajánlott. Sütemények, karácsonyi édességek fűszerezésére kiváló. Száraz serpenyőben pirítva aromája intenzívebbé válik.
Milyen élettani hatása van: Segíti az emésztést, hatásos felfúvódás ellen, enyhíti a gyomorgörcsöt, sőt méregteleintő hatásának köszönhetően másnaposság ellen is kiváló
Mit érdemes még tudni róla: Az arab férfiak afrodiziákumnak tartják.
Legutóbbi hozzászólások