Akárhogy kutakodok az emlékeimben, nem rémlik, hogy lenne olyan az ismeretségi körömben, aki ne szeretné a fagyit. Persze nyilván nem vagyunk egyformák, mindenkinek megvan a favoritja. Kinek a tejes, kinek a gyümölcsös, kinek a zöldséges, a sós vagy akár az alkoholos. Én nagyon örülök, hogy már nem csak a klasszikus fagyik szerepelnek a repertoáron, még ha ez némileg meg is nehezíti a választást.
Rumos-dió fagyi
Gyerekkorom egyik kedvenc fagyija volt a rumos-dió fagyi. Akkoriban még a főzött fagyi volt az általánosan elterjedt, és persze leginkább a hagyományos ízek voltak a jellemzőek. Azóta eltelt jó néhány év, és mára a főzött fagyi kezd a ritkább lenni, hiszen porokból, pasztákból és félkész alapanyagokból már főzés nélkül is el tudnak készíteni bármilyen fagyit.
[Tovább olvasom…]
A híres nevezetes Szent Korona Cukrászda-Soltvadkert
Fagyi Gasztrozseni módra
A recept ötletét, az egyik kedvenc fagyim, a Yogen Fruz adta, amit sajnos már nem nagyon lehet kapni Magyarországon. Az ő fagyijuk különlegessége az volt, hogy egy joghurt alaphoz tettek fagyasztott gyümölcsöket. A gyümölcs fajtáját Te választhattad ki a hűtőpultból. Nagyon könnyű kis nyalánkság volt, ami egyáltalán nem volt olyan édes, mint egy hagyományos gyümölcsfagyi. Én pont ezért szerettem, és ennek a fagyinak a hatására alkottam meg a saját joghurt alapú gyümölcsfagyimat.
Jolán bisztró Székesfehérvár
Mint már említettem nem vagyok édesszájú, mégis van egy fagyizó Székesfehérváron (itt), ami időnként elcsábít. Ugyanis a legalább 48 féle fagyit tartalmazó kínálatból, még én is megtalálom a kedvemre valót.
Legutóbbi hozzászólások