A spenót sokak számára a legutálatosabb ételek egyike. Ez a mély utálat általában az óvodai illetve az iskolai menzás élményekhez köthető. Az én általam gyermekként látogatott menzákon a spenót főzelék ízét leginkább a nyers íz és a fokhagyma jellemezte. Nem csoda, hogy sok gyerek nem szerette. De itt egy tuti recept, amit még a lurkók is falni fognak.
Lisztek a konyhámban
A minap elkezdtem számolgatni, hogy hányféle lisztet is használok, és meg kellett állapítsam, hogy valószínűleg sokkal többfélét, mint a nagy átlag. Mivel a kísérletezés a lételemem, ezért folyton új dolgokat próbálok ki, vagy éppenséggel régieket új alapanyagokból. Ezért is fordulhat elő az, hogy ennyiféle lisztet tartok itthon.
Spekulatius keksz
Mióta először kóstoltam ezt a kekszet, azóta szerettem volna elkészíteni. Már az eredeti recept beszerzése sem volt könnyű feladat. A sütőforma pedig szinte lehetetlennek tűnt. De tavaly karácsonykor legnagyobb meglepetésemre megajándékoztak a formákkal. Már nagyon vártam az idei karácsonyt, hogy ki is próbálhassam őket!
[Tovább olvasom…]
Almás-diós lepény, íz a múltból
Ez egy réges-régi recept újragondolása, melyet még a nagymamám testvére készített. Gyerekként is imádtam, bár akkor még ez a sütemény sok-sok cukorral, és fehér liszttel készült, azóta kicsit testre, de főleg egészségre szabtam.
[Tovább olvasom…]
Kókuszos-csokis roppanós keksz
A hétvégén kóstoltam ehhez hasonlót, és nagyon ízlett. Elképzeltem, hogy, hogy valósítanám meg egészséges alapanyagokból. Elkértem hát a receptet, átalakítottam, és íme ez lett belőle. Tálalás után 2 órával, már egy darab süti sem volt, csak a kérdés: elkérhetem a receptet?
[Tovább olvasom…]
Joghurtos túrótorta
Még hogy egy torta csak egészségtelen lehet. Ezt a receptet egy barátnőmnek ajánlottam, aki kisfia első születésnapjára készítette el. Mondanom sem kell, volt sikere. Ebből is látszik, hogy a gyerekeknek nem az számít, hogy valami mennyire édes, hanem, hogy mennyire finom. A torta elkészítése nem vesz igénybe többet 1 óránál, és már csak hűteni kell.
[Tovább olvasom…]
Medvehagymás-túrós pogácsa
Tócsi, tócsni, lapcsánka, lepcsánka
Ki tudja még hányféle néven szokták emlegetni, ezt a reszelt krumpliból készült, nagyon népszerű ételt. Az elkészítési módja is majdnem annyiféle, ahány neve van. Van aki olajban süti, van aki zsírban, van aki tepsiben egészben és van aki tepsiben lepénykékre formázva. Én úgy készítem, hogy ropogós legyen, és ne tocsogjon az olajban.
Sajtos cukkini lepény
Tegnap végre kaptam friss, zsenge cukkinit. Már nagyon hiányoznak ezek a nyári ízek. Az első gondolatom az volt, hogy cukkini krémlevest készítek belőle, aztán eszembe jutott, hogy egyszer régen már csináltam cukkini lepényt, ami nagyon finom volt. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy felelevenítem az emlékeket, és inkább ezt készítek.
Legutóbbi hozzászólások