Ki ne ismerné ezt az ősrégi viccet? Pedig amikor ennek a viccnek igazán divatja volt, akkor még nálunk ezt a sütit nem is nagyon ismerték szerintem. Pedig ez egy rendkívül ízletes desszert, amelyet sokféleképpen készíthetsz. Dúsíthatod dióval, mogyoróval, tehetsz bele krémet, bevonhatod cukormázzal vagy marcipánnal. De ez is csak néhány lehetőség a sok közül, amellyel feldobhatod az egyébként is ízletes tésztát.
Diós kalács
Igazán szerencsésnek mondhatom magam, hogy ilyen sok sütésben jeleskedő nagymama vesz körül. Mindegyiküknek megvan a specialitása. Ez a kalácsrecept is egy ilyen „örökség” amelyet Párom Nagymamája osztott meg velem. Azt gondolom, hogy az egyszerűségében rejlik a titka. Természetesen bármilyen töltelékkel elkészíthető, nálunk a diós a favorit.
Hókifli
Szerintem gyerekkoromban ettem utoljára hókiflit. Bár szerettük valahogy a sok új tündöklő sütemény mellett szépen elhalványodott a fénye. Pedig ha valami, akkor ez egy igazán sokoldalú desszert, hiszen rendkívül egyszerű tésztája sokféle gazdag tölteléket rejthet. Még szerencse, hogy a hókifli nélkül töltött évek során nem tűnt el a recept és most megoszthatom veled is.
Diós-szilvalekváros derelye
Ez nem egy klasszikus tésztájú derelye. Ugyanis amikor először készítettem akkor éppen pelmenyit főztem, viszont a töltelék kevésnek bizonyult és maradt egy jó adag tészta. Hirtelen nem is tudtam mi tévő legyek, aztán bevillant, hogy már egy ideje szeretnék derelyét készíteni. Gondoltam kipróbálom milyen lesz pelmenyi tésztából. Bizton állíthatom, hogy jó próbálkozás volt.
Gesztenyés karika
Vásároltam két csomag gesztenyemasszát. Az első csomag még aznap elfogyott, gesztenyepüré készült belőle. A második csomag pedig a fagyasztóban pihent. Minden alkalommal, amikor kihúztam a fagyasztó azon fiókját, amiben a gesztenyemassza volt, megállapítottam, hogy kellene csinálni belőle valamit. De mit?
Csupa csoki pohárkrém
Epres kosárka
Francia csokoládétorta
Idén a születésnapomon ettem ilyen tortát először, egy étteremben. Rendkívül tetszett amikor a pincér elmondta, hogy nincs benne liszt, hozzáadott cukor sem, csak annyi cukrot tartalmaz, ami a csokoládéban van. Hát ez egy nekem való desszert, illetve remélem nem csak az én ízlésemet nyeri el, hanem a tiédet is.
Banános palacsinta
A világ legegyszerűbben és legkevesebb alapanyagból elkészíthető palacsintája ez. Sajnos az érdem nem az enyém, nem én találtam ki a receptet, nekem is úgy ajánlották, hogy próbáljam ki. A helyzet az, hogy első hallásra szkeptikus voltam, hogy ebből a két alapanyagból, hogy lesz finom palacsinta, de az eredmény lenyűgöző volt.
Zserbó, a régi nagy klasszikus
Ezt a receptet a Nagymamámtól gyűjtöttem be, úgyhogy már elég régi. Persze kicsit kellett változtatnom rajta, hogy megfeleljen az én általam képviselt elveknek, de Nagymamám letesztelte a végeredményt és nagyon ízlett neki. Még az sem zavarta, hogy az eredeti cukormennyiséget kevesebb, mint a felére csökkentettem.
- « Előző oldal
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- …
- 12
- Következő oldal »
Legutóbbi hozzászólások