Ennek a kis finomságnak a receptje nemrégiben bejárta az internetet minden verzióban, sima recept, videós recept, készült torta formában, szuflé formában. Ismerőseim is sorra készítették el, áradoztak róla, hogy milyen finom. Kaptam én is az alkalmon és beszeretem hozzá a mascarpone sajtot, viszont a recept szerinti fehércsokit a boltban hagytam.
Francia csokoládétorta
Idén a születésnapomon ettem ilyen tortát először, egy étteremben. Rendkívül tetszett amikor a pincér elmondta, hogy nincs benne liszt, hozzáadott cukor sem, csak annyi cukrot tartalmaz, ami a csokoládéban van. Hát ez egy nekem való desszert, illetve remélem nem csak az én ízlésemet nyeri el, hanem a tiédet is.
Csokoládé szuflé (felfújt)
Csokis perec
Csokoládéfánk csokoládémártással
A fánkok királynője. Számomra ez az édesség volt gyerekkorom óta AZ ÉDESSÉG. Ha születésnapom volt, ha névnapom volt mindig ez volt a kívánságlista első helyén. Ez nem az a desszert, amit 10 perc alatt el tudsz készíteni, viszont ha egyszer megkóstolod, rájössz, hogy a csokoládéfánk bármennyi fáradozást megér. Nem diétás édesség, de fontos alkalmakkor szerintem megengedheted magadnak.
Vanília
Honnan származik: Közép-Amerikában és Mexikóban őshonos.
Melyik részeit használjuk: A trópusi kúszó orchideafaj szárított toktermését és magjait használjuk fűszerként.
Milyen az íze: Intenzív illatú, fűszeres, enyhén édeskés ízű.
Mit fűszerezzünk vele: Gyakorlatilag bármilyen édességhez kiváló, de Mexikóban húsokat, halféléket is előszeretettel ízesítenek vele.
Milyen élettani hatása van: Fáradtság enyhítésére, kedély javításra kiváló, emellett pedig szíverősítő hatást is tulajdonítanak neki.
Mit érdemes még tudni róla: A vaníliát már az aztékok is alkalmazták csokoládé italuk ízesítésére, és a szerelmi vágy fokozására. Az indiánoknál pedig fizetőeszközként is megjelent.
Csokoládé parfé
Szereted a Sport szeletet? Mert ha igen, akkor ezt a desszertet nagyon fogod kedvelni. A hűtést leszámítva, merthogy egy parfénak illik kellően hidegnek lennie, villámgyorsan elkészíthető és annak ellenére, hogy hideg desszert, jól esik bármilyen évszakban, kiváltképp egy fűszeres vacsora utolsó akkordjaként.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások