Fura dolog, de gyermekként egyáltalán nem szerettem a bejglit. Nem értettem mit szeretnek rajta a felnőttek, hiszen kemény, száraz a tésztája és a tölteléke is száraz. Ahányszor kóstoltam mindig megállapítottam, hogy nem az én sütim. Helyette mindig kelt diós kalácsot kértem a Nagymamámtól, hogy süssön. Na mert a mákért sem rajongtam. Aztán valahogy teltek az évek és megértem rá, hogy megszeressem a mákot és vele együtt a bejglit is.
Diós kalács
Igazán szerencsésnek mondhatom magam, hogy ilyen sok sütésben jeleskedő nagymama vesz körül. Mindegyiküknek megvan a specialitása. Ez a kalácsrecept is egy ilyen „örökség” amelyet Párom Nagymamája osztott meg velem. Azt gondolom, hogy az egyszerűségében rejlik a titka. Természetesen bármilyen töltelékkel elkészíthető, nálunk a diós a favorit.
Legutóbbi hozzászólások