Megkérdezem a kislányomat, milyen tortát szeretne a 2. születésnapjára. A válasz jött is rögtön, habozás nélkül: málnásat. Amit tudni kell, januárban van a szülinapja és még életében nem evett málnát, hiszen a málna nyáron érik 1,5 évesen pedig még nem ajánlották, hogy kapjon, ezért idén terveztem bevezetni, de megelőzött. Nem mondom, hogy nem lepett meg, de mivel már hallott róla, hogy van ilyen gyümölcs, látott is már, nyilván felkeltette az érdeklődését ezért ezt kérte.
Répatorta van?
Ki ne ismerné ezt az ősrégi viccet? Pedig amikor ennek a viccnek igazán divatja volt, akkor még nálunk ezt a sütit nem is nagyon ismerték szerintem. Pedig ez egy rendkívül ízletes desszert, amelyet sokféleképpen készíthetsz. Dúsíthatod dióval, mogyoróval, tehetsz bele krémet, bevonhatod cukormázzal vagy marcipánnal. De ez is csak néhány lehetőség a sok közül, amellyel feldobhatod az egyébként is ízletes tésztát.
Francia csokoládétorta
Idén a születésnapomon ettem ilyen tortát először, egy étteremben. Rendkívül tetszett amikor a pincér elmondta, hogy nincs benne liszt, hozzáadott cukor sem, csak annyi cukrot tartalmaz, ami a csokoládéban van. Hát ez egy nekem való desszert, illetve remélem nem csak az én ízlésemet nyeri el, hanem a tiédet is.
Mangó torta
Miért pont mangó torta? Amikor először elkészítettem ezt a süteményt, egy kerek születésnap meglepetése volt, és volt vele kapcsolatban egy kikötés is, mégpedig az, hogy nem lehet benne semmilyen piros bogyós gyümölcs. Na most áprilisban milyen friss gyümölcsöt tudnál beletenni a tortába, ami illik egy mascarponés krémhez, és ami nem barnul meg?
Jaj de jó a habos sütemény…
Nem túl gyakran szoktunk cukrászdákba járni, de azért előfordul, hogy egy-egy kirándulás alkalmával betérünk a helyi híres neves cukrászdába, hogy leteszteljük a kínálatot. Mivel a tejszínhab a gyengém, ezért mindig körbenézek, hogy milyen tejszínhabos sütemény van. Az esetek 95%-ában azt tapasztalom, hogy ha van is tejszínhabos desszert (pl.: somlói galuska, gesztenyepüré) azoknak a tetején már ott virít a hab. Persze, hiszen az a hab jól bírja a megpróbáltatásokat, hiszen valami növényi „csodából” készült.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások