Úgy esett, hogy egyik gyermekem szorgosan nyomta az óvodai napokat, miközben a másik utódom itthon kúrálódott egy kis köhögés jóvoltából. Nálunk a napi rutin része, hogy a reggeli közben megnézem és elmondom nekik, hogy mi lesz a menü aznap az óvodában. Amikor kis beteg kakadum meghallotta, hogy mákos guba, és ő abból ki fog maradni, rettentően csalódott volt. Természetesen a felépülés fontos része, hogy a gyermek jókat egyen ezért nem kellett sokáig győzködnie arról, hogy itthon is guba legyen az ebéd. Szerencséjére előző nap kalácsot sütöttem, így már csak néhány hozzávalót kellett gyorsan beszereznem.
[Tovább olvasom…]
Rostonsült kacsamáj pirított kalácson, mangóval
A kacsamáj egy igazán fejedelmi alapanyag, ezért megérdemli, hogy tökéletesen készítsék el. Az ízét kiemelni kell, nem elnyomni. Ehhez pedig nem kell feltétlenül sok különleges alapanyag, vagy hiper-szuper konyhatechnika. A kevesebb több, ebben az esetben is megállja a helyét.
[Tovább olvasom…]
Diós kalács
Igazán szerencsésnek mondhatom magam, hogy ilyen sok sütésben jeleskedő nagymama vesz körül. Mindegyiküknek megvan a specialitása. Ez a kalácsrecept is egy ilyen „örökség” amelyet Párom Nagymamája osztott meg velem. Azt gondolom, hogy az egyszerűségében rejlik a titka. Természetesen bármilyen töltelékkel elkészíthető, nálunk a diós a favorit.
Sós kalács
Mindenkinek megvan a specialitása. Ezt a receptet Párom egyik Nagymamájától kaptam, aki a kelt tészták készítésében van nagyon otthon. Mesterfokon űzi a sós kiflik és, kalácsok készítését. Leginkább húsvétkor és karácsonykor kerül az asztalra a sós kalács, de természetesen akadnak még az év közben egyéb alkalmak is, amelyeknek elmaradhatatlan kísérője.
Legutóbbi hozzászólások