Nálunk a kacsa gyakori vendég a konyhában, bár általában combot és mellet szoktam sütni. Most azonban kipróbáltam az egészben sült kacsát. Kicsit féltem, hogy milyen lesz, minden része rendesen átsül-e, de szuper finom lett. Nálunk a mentás zöldborsópüré már jó ideje kiütötte a klasszikus dinsztelt káposztát a nyeregből. A zöldborsópüré üde íze, és lágy krémessége valamint a köményes krumpli roppanóssága tökéletesen kiegészíti a porhanyósra sült, ropogós bőrű kacsát.
Rapid leves
Nincs is jobb a hideg téli estéken, mint egy tányér, forró leves, amely átmelegíti a testet és a lelket. Na igen, de mi történik akkor, ha éppen nincs egy adag leves a hűtőben, amit csak gyorsan megmelegíthetnél? Nem, eszedbe se jusson a zacsis leves! Inkább készítsd el a rapid levest gyorsan, mondjuk fél óra alatt.
Laktózmentes zöldborsó krémleves
Lehet, hogy szentségtörés, én mégis az idei első adag friss zöldborsóból nem hagyományos zöldborsóleves készítettem, hanem zöldborsó krémleves lett belőle. Mégpedig laktózmentes verzióban. Az íze nagyon üdítő lett, igazi tavaszi finomság ez. Azt már talán felesleges is megemlítenem, hogy fél óra alatt teljesen elkészül.
Mert a finomfőzelék tényleg finom
Te szeretted gyerekkorodban a főzelékeket? A főzelék az az étel, amelyeket kicsi korban már elkezdenek adni a gyerekeknek, aztán ahogy telik múlik az idő, az ízletesebb szilárd ételek kiszorítják a főzeléket a megszokott étrendjükből. A menzákon pedig nem fordítanak elég hangsúlyt a főzelékek ízesítésére, ezért a legtöbb gyerek igyekszik elbliccelni az elfogyasztásukat.
[Tovább olvasom…]
Thai zöldséges csirke
Nincs is jobb, a házilag készített kelti ételnél. Nincs benne semmi íz fokozó, mint a gyors étkezdékben. Miért is ne táplálkoznál változatosan. Mindig jó megismerni új ízeket. Ez egy igazán könnyű, zöldséges étel csirkehússal és üvegtésztával.
[Tovább olvasom…]
Zöldborsó főzelék
A világ egyik legegyszerűbb étele, melynek elkészítése mégsem a legkönnyebb. A főzelék megfelelő állagúra történő készítése, még a legtapasztaltabb háziasszonyokat is képes próbára tenni. Íme a recept, mely garantáltan tökéletes állagot biztosít a zöldborsó főzeléknek is.
[Tovább olvasom…]
Rizottó után szabadon, itt a forradalmi újítás az árpaottó
Sejted mi az az árpaottó? Hát nagyjából ugyanaz, mint a rizottó, csak rizs helyett árpával készül. Ez az én gasztro fantáziám szüleménye. Egészségesebb, könnyebben emészthető és lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz. Az árpaottó gyorsan elkészíthető, tápláló és rengeteg íz variációban készíthető. Én most a klasszikus csirkemájas – zöldborsós verziót választottam.
Zöldborsó krémleves, a krémlevesek krémje
Kinek ne lenne otthon a fagyasztóban zöldborsó? Ez egy alap zöldség, amely szinte minden kategóriában megállja a helyét. Készülhet belőle leves, főzelék, zöldségropogós és még hosszan sorolhatnám. De maradjunk a levesnél. Mert zöldborsóból nem csak a klasszikus tavaszi zöldborsóleves készülhet, hanem finom krémes zöldborsó krémlevesként is kiváló.
Legutóbbi hozzászólások