Egy epres finomság, amely pillanatok alatt elkészül. Nem is tudom, hogy a leves-e a megfelelő kategória, lehet, hogy inkább a desszertek közé kellene besorolni. Még főznöd sem kell, így az eperben lévő vitaminok tökéletesen megmaradnak az elkészült ételben is. Ne hagyd ki!
[Tovább olvasom…]
Hara Bhara Kabab
Hogy mi is ez? Ha nagyon le szeretném egyszerűsíteni ennek az ételnek a nevét, zöldség fasírtnak nevezném, de sokkal több annál. Ez egy indiai étel, amelyet leginkább előételként fogyasztanak mentás-fokhagymás natúr joghurttal, de természetesen főételként is kiválóan megállja a helyét.
[Tovább olvasom…]
Lazacos falatkák
A megszokottal ellentétben ezt a finomságot most nem én készítettem. A Párom lepett meg vele, mert éppen nagyon tanultam. Szerencsére elárulta, hogyan készítette, úgyhogy most meg is osztom Veled. Roppant egyszerűen elkészíthető, mégis nagyon finom, látványos, még vendégvárásra is elkészíthető.
[Tovább olvasom…]
Burgonya krémleves
Ezt a receptet egy budakeszi étteremben fogyasztott burgonya krémleves ihlette. A leves állaga kellemes volt, viszont számomra nagyon hiányoztak a fűszerek, nem volt kellően ízes. Ezért elhatároztam, hogy elkészítem úgy a burgonya krémlevest, ahogy szerintem a legfinomabb.
[Tovább olvasom…]
Sajttekercs
Ezt a receptet még egészen régről ismerem és a minap eszembe jutott, hogy milyen régen ettem és készítettem ilyet. A sajttekercs nagyon egyszerűen kivitelezhető, finom és látványos előétel. De azért az évek, mint mindenen ezen a recepten is változtattak, akarva, akaratlanul.
[Tovább olvasom…]
Karácsonyi borleves
Azok kedvéért akik esetleg nem szeretik a halászlét, de szeretik a különlegességeket, itt egy különleges recept. A borleves íze semmivel nem összehasonlítható, egyedi. Természetesen minden a bor minőségén múlik, úgyhogy itt nem éri meg spórolni.
[Tovább olvasom…]
Halászlé
Az egyik kedvenc ételem. Az év bármely szakában az asztalra kerülhet. Mi nyáron szabad tűzön, bográcsban készítjük, ettől még ízletesebb. Egy halászlé akkor a legfinomabb, ha minél többféle halból készül. A másik nagyon fontos dolog a halászlé készítés során, az alaplé. Ez adja meg a leves ízét és sűrűségét.
[Tovább olvasom…]
Házi tyúkhúsleves
Ez az az étel, amely egyszerűnek tűnik, mégis igazán nehéz ízletesen elkészíteni. Ehhez az ételhez fel kell nőni. Rengeteg recept létezik, biztosan Neked is megvan a tuti recepted, melyet még anyukádtól, vagy nagymamádtól tanultál. Én most a mi családi receptünket szeretném megosztani veled.
[Tovább olvasom…]
Sütőtök krémleves
Megosztó étel. Sokan imádják, mások ki nem állhatják. Volt idő, amikor én sem rajongtam érte. Aztán elkészítettem egyszer, kétszer és mindig finomítottam a fűszerezésén, mert bizony ebben rejlik a titok. Most már bizton állíthatom, hogy ez az egyik kedvenc krémlevesem, nem mellesleg nagyon egészséges is.
[Tovább olvasom…]
Lazac pástétom
Fejedelmi étel, mely kiváló előételnek és akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Most biztosan azt gondolod, hogy ez egy borzasztóan drága étel. Akár lehetne is, de ha elég szemfüles vagy egész olcsón megúszod. Hogyan? A trükköt hamarosan elárulom.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások