Nagyon megihletett a Barnabás Kisvendéglőben kóstolt lencse krémleves, úgyhogy nem is volt kérdés, hogy el fogom készíteni itthon is. Ez egy rendkívül egyszerű étel, hiszen tulajdonképpen ez egy hagyományos lencseleves gyakorlatilag krémesítve, viszont ebben az új köntösben nekem sokkal jobban ízlik.
Édesköményes spárga krémleves
A spárga egy rendkívül finom és egészséges zöldség, amely sajnos csak tavasszal kapható. Éppen ezért használd ki amíg van, és készíts belőle finom ételeket. Mivel az íze elég karakteres sokan ódzkodnak tőle. Viszont, ha egy másik hasonlóan karakteres zöldséggel párosítod, mint az édeskömény, a spárga íze nem lesz olyan intenzív.
Karfiol krémleves
Itt a karfiol szezon. A zöldségesek és a boltok polcain ilyenkor kedvező áron lehet karfiolt vásárolni. Szeretem ezt a nagyszerű zöldséget, mert annyiféle étel készíthető belőle. Én most egy kellemes karfiol krémlevest készítettem, amely átmelegíti a testet és a lelket ilyen barátságtalan, szomorkás időben.
[Tovább olvasom…]
Őszibarack krémleves
Az idei első őszibarack amit kóstoltam, isteni volt. Lédús, zamatos, az illatát pedig egy méterről is jól lehetett érezni. Szívem szerint egy ültő helyemben megettem volna az egészet, de valószínűleg akkor jól elcsaptam volna a hasam, és ez a recept sem született volna meg. Úgyhogy önmérsékletet gyakoroltam, és nekiláttam ennek a hűsítő finomságnak.
[Tovább olvasom…]
Kukorica krémleves
Ezt a levest eheted hidegen, melegen, ahogy jól esik. Ráadásul nem kell hozzá órákat a konyhában állnod. A receptet a Chefparade-és Blogger főzésen készített kukorica krémleves ihlette. Nagyon ízlett az eredeti recept alapján készült leves is, de én szeretek kicsit több fűszert, használni, ezért elkészítettem a kukorica krémlevest, a saját ízlésemnek megfelelően.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások