Az eredeti tervem az volt, hogy fokhagymás-fehérboros fekete kagylót fogok készíteni. Viszont olyan szép nagy fekete kagylókat kaptam, hogy változtattam az eredeti elképzelésemen, és kipróbáltam valami újat.
[Tovább olvasom…]
Lencseleves gazdagon
Egy tartalmas leves, pogácsával legalább olyan laktató, mint egy egytálétel. Nálunk gyakran vannak ilyen levesek, hiszen van bennük minden ami egy tápláló ebédhez szükséges, hús zöldség, és egy kis tészta is. Sem rántást, sem habarást nem szoktam készíteni az ilyen típusú levesekhez, inkább jó sok tartalommal töltöm meg őket, attól lesznek igazán „gazdagok”.
Karfiol krémleves
Itt a karfiol szezon. A zöldségesek és a boltok polcain ilyenkor kedvező áron lehet karfiolt vásárolni. Szeretem ezt a nagyszerű zöldséget, mert annyiféle étel készíthető belőle. Én most egy kellemes karfiol krémlevest készítettem, amely átmelegíti a testet és a lelket ilyen barátságtalan, szomorkás időben.
[Tovább olvasom…]
Házi sajt
Nem tudom Te, hogy vagy vele, de mi nagyon szeretjük a sajtot és nagyon sok is fogy belőle. Viszont mostanában a boltban kapható egyes trappista sajtok állaga igencsak hagy kívánnivalót maga után. A megszokotthoz képest sokkal puhábbak, reszelni szinte lehetetlen őket. Mindez annak köszönhető, hogy a megszokott érlelési időt annyira lerövidítették, a kémiai anyagok hozzáadásával, hogy a sajt képtelen megfelelő állagú lenni, tele van vízzel, amitől kenődik.
Őszibarack krémleves
Az idei első őszibarack amit kóstoltam, isteni volt. Lédús, zamatos, az illatát pedig egy méterről is jól lehetett érezni. Szívem szerint egy ültő helyemben megettem volna az egészet, de valószínűleg akkor jól elcsaptam volna a hasam, és ez a recept sem született volna meg. Úgyhogy önmérsékletet gyakoroltam, és nekiláttam ennek a hűsítő finomságnak.
[Tovább olvasom…]
Kukorica krémleves
Ezt a levest eheted hidegen, melegen, ahogy jól esik. Ráadásul nem kell hozzá órákat a konyhában állnod. A receptet a Chefparade-és Blogger főzésen készített kukorica krémleves ihlette. Nagyon ízlett az eredeti recept alapján készült leves is, de én szeretek kicsit több fűszert, használni, ezért elkészítettem a kukorica krémlevest, a saját ízlésemnek megfelelően.
[Tovább olvasom…]
Hideg epres-rebarbara krémleves
Ki ne ismerné a rebarbarát, amely savanyúságban még a citromot is megelőzi. Gyerekkoromban rengeteget ettem nyáron. Csak lehúztam a héját, és úgy ahogy volt elrágcsáltam. Kiváló hűsítő, és tele van C vitaminnal. Mostanában már ritkábban jutok hozzá, de továbbra is nagyon szeretem, bár most már inkább készítek belőle valami finomságot.
[Tovább olvasom…]
Vargányagomba krémleves
Félreértés ne essék, ez nem a hagyományos pénteki menü nálunk, mindösszesen arról van szó, hogy barátainktól, akik olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy lakóhelyük körül rengeteg vargányagomba terem, kaptunk egy tisztességes adagot, még ősszel.
[Tovább olvasom…]
Hal chips
Furcsán hangzik? Pedig nem az. Ez egy végtelenül egyszerű étel, mégis nagyon izgalmas és finom. Ebben a formában még a halat nem szívesen fogyasztók is megkedvelhetik a halat. A hal chipset készítheted nyugodtan szálkás halból is akár, hiszen ha jól szeleteled fel a halat nem lesz szálkás, viszont hihetetlenül ízletes és ropogós lesz.
[Tovább olvasom…]
Batáta krémleves
Sokan hívják nálunk ezt a trópusi burgonyának kinéző növényt édesburgonyáknak. Pedig igazából a batáta a növény gyökere, és nem gumó, mint a burgonya. Kétféle létezik, a lilás héjú, világos színű, gesztenye ízű és a barna héjú, narancssárga színű, sütőtök ízű.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások