Nálunk a kacsa gyakori vendég a konyhában, bár általában combot és mellet szoktam sütni. Most azonban kipróbáltam az egészben sült kacsát. Kicsit féltem, hogy milyen lesz, minden része rendesen átsül-e, de szuper finom lett. Nálunk a mentás zöldborsópüré már jó ideje kiütötte a klasszikus dinsztelt káposztát a nyeregből. A zöldborsópüré üde íze, és lágy krémessége valamint a köményes krumpli roppanóssága tökéletesen kiegészíti a porhanyósra sült, ropogós bőrű kacsát.
Töltött krumpli
Spenótos burgonyapüré
Rakott krumpli újragondolva
Könnyű krumplis pogácsa
Csicsóka krémleves
A nyers csicsóka íze nagyon izgalmas, leginkább a friss, még ki nem száradt török mogyoróéhoz tudom hasonlítani. Amellett, hogy pótkávét és tápszert is előállítanak a felhasználásával, kiváló ételeket süthetünk, főzhetünk belőle. Tulajdonképpen bármilyen finomság készíthető csicsókából a salátától, egészen a fánkig.
Krumplifőzelék egyben sült fasírttal
Íme egy újabb menzás gyöngyszem újratöltve. És mitől jobb az én receptem, mint amit már megszoktál? Lehet, hogy nem jobb, de érdekesebb és ízletesebb. A fűszerek használatával olyan ízeket tudsz kicsalni, még ebből az igazán egyszerű ételből is, hogy meg fogsz lepődni.
[Tovább olvasom…]
Paprikás krumpli, a házias ízek kedvelőinek
Íme egy klasszikus recept, mely nem hiányozhat egyetlen háziasszony konyhájából sem. Már csak azért sem, mert hipergyorsan elkészül, nagyon laktató és nem igényel különösebben komoly gasztronómiai tudást. Az én paprikás krumplim abban különbözik a hagyományos receptektől, hogy olívaolajjal készül és van benne főtt tojás is.
Szamósza, az indiai előételek gyöngye (Vegetarian samosa)
Ez a zöldségekkel töltött tészta a tradicionális indiai konyha alapeleme. Az egyik legkedveltebb étel, nem véletlenül, hiszen sokféle finom fűszert tartalmaz, nagyon laktat. Az indiaiak leginkább előéteként fogyasztják, mentaszósszal vagy gyümölcsös csatnikkal.
Elkészítése nem 5 perc, de megéri a fáradozást.
Legutóbbi hozzászólások