Lehet, hogy szentségtörés, én mégis az idei első adag friss zöldborsóból nem hagyományos zöldborsóleves készítettem, hanem zöldborsó krémleves lett belőle. Mégpedig laktózmentes verzióban. Az íze nagyon üdítő lett, igazi tavaszi finomság ez. Azt már talán felesleges is megemlítenem, hogy fél óra alatt teljesen elkészül.
Természetesen készítheted fagyasztott borsóból is, ha éppen nincs friss zöldborsód.
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 5 dl víz
- 1 evőkanál mustár
- 4-5 csipet szárított kakukkfű
- 4 csipet szárított oregánó
- 4 csipet szárított bazsalikom
- 2 szál petrezselyem apróra vágva
- 5-6 tekerés színes bors
- 2 teáskanál só
Az újhagymát a zöld szárával együtt karikázd fel 2-3 milliméter vastag szeltekre, a fokhagymát kockázd fel nagyjából 2 x 2 milliméteres kockákra. Az olívaolajon párold meg őket.
Amikor a hagyma már szépen megpárolódott add hozzá a zöldborsót, a vizet, a sót és a fűszereket. Fedd le, és főzd addig, amíg a zöldborsó teljesen megpuhul. Amíg a zöldborsó elkészül vágd fel a petrezselymet nagyon apróra.
Ha a borsó már puha vedd le a tűzről a levest, add hozzá a mustárt és a petrezselymet, majd botmixer segítségével turmixold le. A levesed ezzel el is készült.
Kiváló levesbetét hozzá a pirított dió.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Vélemény, hozzászólás?