Hétköznap ritkán van időnk arra, hogy ínyenckedjünk, különleges ételek készüljenek. Ezért hétvégén igyekszünk kitalálni olyan fogásokat, amelyek elkészítése több időt igényel vagy csak különlegesebbek annál, minthogy egy rohanós nap alkalmával fogyasszuk el őket. Ilyen nem mindennapi étkezés alapanyaga például a lazac.
Töltött krumpli
Spenótos burgonyapüré
Rakott krumpli újragondolva
Zeller krémleves
Könnyű krumplis pogácsa
Mángoldos burgonya
Pulykacomb zöldségágyon
Csicsóka krémleves
A nyers csicsóka íze nagyon izgalmas, leginkább a friss, még ki nem száradt török mogyoróéhoz tudom hasonlítani. Amellett, hogy pótkávét és tápszert is előállítanak a felhasználásával, kiváló ételeket süthetünk, főzhetünk belőle. Tulajdonképpen bármilyen finomság készíthető csicsókából a salátától, egészen a fánkig.
Karfiol krémleves
Itt a karfiol szezon. A zöldségesek és a boltok polcain ilyenkor kedvező áron lehet karfiolt vásárolni. Szeretem ezt a nagyszerű zöldséget, mert annyiféle étel készíthető belőle. Én most egy kellemes karfiol krémlevest készítettem, amely átmelegíti a testet és a lelket ilyen barátságtalan, szomorkás időben.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások