Mindig bajban vagyok amikor marad egy evésre való köret. Nem szívesen dobok ki ételt, ezért azon vagyok, hogy ilyenkor újrahasznosítsak. Lássuk be, azért egy köret legyen az krumpli, rizs, köles, önmagában nem túl tápláló és ízletes fogás. De ha kicsit felturbózzuk, máris remek étel kerekedhet belőle.
Medvehagymás csirkemell tekercs
Én már leszedtem az utolsó medvehagyma leveleket is a kertben. Az idei szezon nagyon gyorsan lecsengett. Igazán ki sem tudtam használni, ráadásul rengeteg termett. A két éve ültetett hagymácskák mostanra szépen megerősödtek. De egy levél sem veszett kárba, amit nem használtam fel, ment a fagyasztóba.
Spenótos-sonkás óriás nokedli
Én sem úgy kelek fel reggelente, hogy mindig tudom mi fog aznap az asztalra kerülni. Van, hogy a hűtőbe benézve megragadja a figyelmem néhány alapanyag és elkezdek kattogni azon, mi készülhetne belőlük. Na ez az étel pont így született. Csak azt tudtam, hogy nokedlit ennék valamilyen formában, de nem köret szerepet számok neki.
Póréhagymás-kókusztejes csirke
Szeretem azokat az ételeket, amelyeket csak össze kell pakolni egy tepsibe és megsütni, mindenféle macera nélkül. Ezek az ételek nagyon jól jönnek rohanós napokon. Mindamellett, hogy az elkészítésük különösen egyszerű, nagyon jól lehet variálni őket. Például ezt az ételt a tavaszi tekercs készítése során megmaradt póréhagyma ihlette.
Paradicsomos húsgombóc olaszosan
Ki ne ismerné a hagyományos magyar konyha egyik alapdarabját, a paradicsomos húsgombócot? Én nagyon szeretem, gyerekkorom óta nagy kedvencem. Az elkészítése viszonylag egyszerű, és kiszámíthatóan finom lesz. Ám annak ellenére, hogy nagyon szeretem, kísérletezni is szeretek, és most kicsit megreformáltam a régi receptemet.
Süllő roston üde halmártással
Mindig meglepődök rajta, hogy a halas receptek mennyivel kisebb népszerűségnek örvendenek. Nem igazán értem, hogy miért. Én halkedvelő családban nőttem fel. Teljesen természetes volt, hogy heti szinten került az asztalra hal. És azért amikor én gyerek voltam ezek főként édesvízi hazai halak voltak, és nem tengeri halak.
Töltött krumpli
Rakott krumpli újragondolva
Szűzérme magyarosan
Bacon-be göngyölt süllő
Bizonyos szempontból ez nem egy hétköznapi étel, hiszen süllő elég ritkán kerül az átlag magyar asztalára. Ezt leszámítva viszont könnyen elkészíthető, hiszen nem kell hozzá túl sok minden, mégis nagyszerű ízekkel találkozhatsz. Természetesen készítheted süllő helyett bármilyen masszív húsú hallal vagy akár csirkemellel is.
Legutóbbi hozzászólások