Van egy kedvenc thai éttermünk, ahová bizonyos időközönként ellátogatunk. Isteniek az ételek, remek a kiszolgálás, eddig mindig csak pozitív tapasztalataink voltak. Az étkezéseket mindig a ragacsos rizzsel zárjuk, amit érett mangóval tálalnak. Nagyon finom, és különleges desszert. Ezt igyekeztem most itthon elkészíteni.
Rostonsült kacsamáj pirított kalácson, mangóval
A kacsamáj egy igazán fejedelmi alapanyag, ezért megérdemli, hogy tökéletesen készítsék el. Az ízét kiemelni kell, nem elnyomni. Ehhez pedig nem kell feltétlenül sok különleges alapanyag, vagy hiper-szuper konyhatechnika. A kevesebb több, ebben az esetben is megállja a helyét.
[Tovább olvasom…]
Mangó torta
Miért pont mangó torta? Amikor először elkészítettem ezt a süteményt, egy kerek születésnap meglepetése volt, és volt vele kapcsolatban egy kikötés is, mégpedig az, hogy nem lehet benne semmilyen piros bogyós gyümölcs. Na most áprilisban milyen friss gyümölcsöt tudnál beletenni a tortába, ami illik egy mascarponés krémhez, és ami nem barnul meg?
Mangó lasszi, egy kis vitamin bomba a télben
Az indiai éttermekből már jól ismert örök kedvenc. A fűszeres vacsora, gyomornyugtató záróakkordja. Különlegessége az egyszerűségben rejlik. Kevés hozzávaló kell hozzá, de azok együtt isteni íz kombinációt alkotnak. Az indiai éttermekben általában mangó dzsússzal készítik, én, azonban ha tehetem, mindig friss gyümölcsöt használok.
Legutóbbi hozzászólások