A burek egy ízletes, rétes tésztából, túróból, álló sós tészta. A túrós változat a legjellemzőbb, de különféle ízesítésekkel készülhet, lehet például káposztás, burgonyás, darált húsos, juhtúrós. És a legjobb benne, hogy nagyon gyorsan elkészíthető, finom és egészséges.
[Tovább olvasom…]
Fetasajtos töltött avokádó
Én avokádó rajongó vagyok. Nem telhet el úgy egy hónap sem, hogy legalább kétszer ne készítenék avokádós ételt. Ez a könnyű kis harapnivaló kiváló köretként hús mellé vagy akár önmagában, főételként is fogyasztható.
[Tovább olvasom…]
Sörben pácolt pulykamell, tejszínes gombamártással
A nyári grillezések alkalmával kísérleteztem ki a sörben pácolás receptjét. A hús egészen új zamatot kap a sörös páctól, a zöld fűszerektől és sokkal puhább is lesz. Arról nem is beszélve, hogy mennyi felesleges kalóriát spórolhatunk így, hogy nem olajat használunk páclének.
[Tovább olvasom…]
Túrós táska helyett, sonkás–sajtos táska
Nálunk a sós ételek jobban fogynak, mint az édesek, ezért nem ritka, hogy sós palacsintákat vagy sós réteseket készítek. Ez az étel is ilyen apropóból született. Ráadásul kevés dolog kell hozzá és pikk–pakk elkészül. Ha Te is szereted a gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételeket, amik ráadásul még finomak is, akkor ez Neked való lesz.
[Tovább olvasom…]
A legfinomabb magyar ízkompozíció, a lecsó
Annyira jó, hogy itt a nyár és lassan tele lesznek a kertek és a zöldségesek, a finomabbnál finomabb hazai paprikákkal és paradicsomokkal. Olyan jó mikor a sok télen kapható vízízű zöldség helyett, zamatos zöldségek kerülnek a tányérunkra.Ez az étel azért jó mert gyorsan és könnyen elkészíthető, finom, tápláló, de mégsem kalória bomba, legalábbis az én verziómban biztosan nem.
[Tovább olvasom…]
Amivel érdemes kukoricázni: a polenta
Ezzel az étellel sok helyen találkozhatunk, hiszen minden országban készítették főleg akkor mikor éhínség volt, de a mai napig nagyon népszerű, sőt egyre népszerűbb. Van ahol egyben sütik, de nekem sokkal jobban tetszik a toscan verzió, mikor kis golyókat, vagy korongokat formáznak és úgy sütik meg sütőben, ropogósra.
Tavaszi ízek a konyhában, avagy a tojásos nokedli
Káposztás sztrapacska
Toscana ízei
Az idei nyaralásunk célpontja Olaszország, azon belül, Dél–Toscana volt. Méltán tartják talján föld egyik legszebb részének ezt a vidéket. Mindene megvan, hatalmas hegyei, lankás völgyei, gyönyörű homokos tengerpartja. A tenger kristálytiszta és rengeteg kincset rejt. És itt most nem az igazgyöngyöt rejtő kagylókra vagy a zsákmányolt aranyakkal elsüllyedt kalózhajókra gondolok.
[Tovább olvasom…]
Steak meggy mártás ölelésében, hercegnő burgonyával
- « Előző oldal
- 1
- …
- 15
- 16
- 17
Legutóbbi hozzászólások