Mindig jó érzés egy bloggertárs könyvét a kezemben tartani, de külön jó érzés az, ha személyesen is ismerem a könyv szerzőjét. Ritával főztünk együtt bloggerfőzőcskén, voltunk együtt meghívott vendégek a Hegyaljafesztiválon, ahol az egészséges táplálkozásról és a gasztrobloggerkedésről beszéltünk és volt szerencsém kóstolni a főztjét a Kölesben. Így természetes volt, hogy ha bár szerencsére egyelőre a gluténérzékenység nem érint senkit a családban, kíváncsi vagyok arra, hogy Rita milyen hiánypótló könyvet írt.
A gluténérzékenységgel kapcsolatban szerintem elég sok tévhit kering az emberekben és bevallom én sem voltam teljesen tisztában vele, hogy milyen okok, problémák miatt választják emberek a gluténmentes táplálkozást. Ez a rész családtagok, ismerősök számára is kiváló lehet, hogy megértsék mit is jelent ez a betegség. A könyv olvasását követően most már én is sokkal tájékozottabb lettem.
A receptek nem csak gluténmentesek, de nagyszerűek is. Az ételek között nagyon sok hagyományos fogás is szerepel olyanok, amelyeket szerintem mindenki szeret. Jó tudni, hogy a gluténérzékenység ellenére is lehet finoman és változatosan táplálkozni. Nekem nagyon sok recept megtetszett, amelyeket biztosan ki is fogok próbálni.
Amit mindenképpen szeretnék még kiemelni, hogy receptek mellett a könyv különlegessége, hogy igyekszik egy kis lelki segítséget is nyújtani azok számára, akiknek nehézséget okoz, hogy elfogadják a betegségüket és a vele járó megváltozott új életet.
Ha szeretnéd megrendelni a könyvet itt teheted meg: http://www.boook.hu/hu/shop/hadarik-rita-gluten-nelkul/
Vélemény, hozzászólás?