Gyermekkoromban töménytelen mennyiségű málnát ehettem Nagyszüleim kertjéből, sőt még a piacra is vittünk eladni. Emellett természetesen mindig készített Nagymamám jó nagy adag málnaszörpöt is, amit aztán nagyon beosztottunk, hogy sokáig kitartson. Persze ez lehetetlen küldetés volt, hiszen mindig rájártunk, amikor nem figyeltek.
Málnás pohárkrém
A recept alapötletét természetesen a szülinapi málnatorta adta. A málnahab ízét szerintem nem lehet megunni. A kissé savanykás, kissé édes, zamatos finomságnak nehéz ellenállni. A pohárkrém tetején lévő roppanós mogyoró és az alján lapuló kakaós keksz teszik igazán izgalmassá ezt a desszertet. A krémen kicsit könnyítettem, hogy a málna íze még hangsúlyosabb legyen, az állaga pedig még habosabb.
Málnatorta
Megkérdezem a kislányomat, milyen tortát szeretne a 2. születésnapjára. A válasz jött is rögtön, habozás nélkül: málnásat. Amit tudni kell, januárban van a szülinapja és még életében nem evett málnát, hiszen a málna nyáron érik 1,5 évesen pedig még nem ajánlották, hogy kapjon, ezért idén terveztem bevezetni, de megelőzött. Nem mondom, hogy nem lepett meg, de mivel már hallott róla, hogy van ilyen gyümölcs, látott is már, nyilván felkeltette az érdeklődését ezért ezt kérte.
Bogyós gyümölcsök fagyasztása
Ha szereted az epret, a málnát, a ribizlit, a szedret szóval a bogyós gyümölcsöket, és nem csak lekvár formájában fogyasztanád őket télen, akkor pakold tele velük fagyasztódat. A képlet nagyon egyszerű, csak ismerd meg a módját annak, hogyan tudod lefagyasztani ezeket a gyümölcsöket anélkül, hogy pép lenne belőlük a fagyasztóban történő pakolgatások miatt.
Legutóbbi hozzászólások