Érik a sárgabarack. Végre! Már nagyon vártam, ez az egyik kedvenc gyümölcsöm. Sokan frissen eszik, vagy lekvárt készítenek belőle, pedig nagyon sokféleképpen elkészíthető. Készthetsz belőle sárgabarackos csirkemellet, sárgabarackos túrótortát vagy sárgabarack krémlevest. És ez csak néhány azok közül az ételek közül, melyeket feldobhatsz sárgabarackkal.
[Tovább olvasom…]
Hideg meggyleves
Imádom a tipikusan magyar nyári gyümölcsöket: a meggyet, a málnát, a barackot, a szedret, és még sokáig sorolhatnám. Most éppen meggy szezon van. Gyermekkoromban is sok meggyünk volt. Készült is belőle meggyleves, meggymártás, meggyes rétes. Én most úgy döntöttem a legegyszerűbbet választom, és meggylevest készítek.
Sajtkrémleves
Régi ígéretemet teljesítettem ezzel az étellel. Mikor kitaláltam, hogy elkészítem volt egy elképzelésem, hogy hogy szeretném csinálni. Mivel ez volt az első próbálkozásom a sajtkrém levessel kicsit utána olvastam, hogy melyik recept mit ír. Rá kellett döbbennem, hogy jobb lesz, ha a saját koncepciómnál maradok, ugyanis kivétel nélkül minden recept tartalmazott lisztet, nem is keveset, ez pedig nem tetszett.
Sárgaborsó krémleves
A sárgaborsót vagy nagyon lehet szeretni, vagy nagyon nem. Köztes állapot szerintem nem létezik. Nekem semmi negatívum nem kapcsolódik ehhez a növényhez, sőt gyerekkoromban is nagyon szerettem és azóta is nagy kedvencem. Ennek a krémlevesnek az a különlegessége, hogy nem hagyományos módon készül, nem tartalmaz zsiradékot és a natúrjoghurttól nem lesz túl tömény.
Brokkoli krémleves
Gulyásleves Gasztrozseni módra
Cukkini krémleves
A múlt héten nagyon örültem, hogy sikerült kapnom friss zsenge cukkinit, ezért újra ellátogattam a beszerzőhelyre, hátha kapok. És szerencsém volt. Úgyhogy most végre megcsinálhattam, a már rég áhított cukkini krémlevet, hiszen múlt héten a cukkini lepény iránti vágy nagyobb volt, és kiütötte a nyeregből.
Túrós csusza
Ez a közkedvelt étel nálunk szinte heti vendég a konyhában. Finomsága szerintem az egyszerűségében rejlik. Nem csak köretként kiváló, például harcsapaprikás mellé, de önmagában is isteni. Azt tapasztaltam, hogy sok helyen sima túrós tésztát szolgálnak fel csusza gyanánt, ami felháborító. De ez a recept garantáltan a kedvenced lesz.
Csülkös bableves
Most biztosan leesett az állad, hogy ilyen receptet is olvashatsz az oldalamon. Pedig nincs ebben semmi meglepő, hiszen ezt az ételt is el lehet készíteni egészségbarát verzióban, úgy, hogy még a legnagyobb babgulyás rajongók se panaszkodjanak. Én nem szoktam rántást, vagy habarást tenni a bablevesbe, mivel a babtól így is elég sűrű lesz a leve. Próbáld ki Te is!
Legutóbbi hozzászólások