Szeretem azokat az ételeket, amelyeket csak össze kell pakolni egy tepsibe és megsütni, mindenféle macera nélkül. Ezek az ételek nagyon jól jönnek rohanós napokon. Mindamellett, hogy az elkészítésük különösen egyszerű, nagyon jól lehet variálni őket. Például ezt az ételt a tavaszi tekercs készítése során megmaradt póréhagyma ihlette.
Fehérboros sült pulykahere
Ha valami, akkor ez biztosan egy megosztó étel. Lehet szeretni, és lehet nem szeretni. Ha kóstoltad már van alapod bírálni, ha nem, akkor pusztán szimpátia alapján, kérlek ne ítéld el, inkább próbáld ki. A here legyen az kakasé vagy pulykáé igazán ízletes, és nagyon sokféleképpen elkészíthető, annak ellenére, hogy legtöbben csak a pörköltet ismerik, készítik.
[Tovább olvasom…]
Fehérboros kacsasült
Ez a finomság nálunk Márton nap alkalmából készült, de természetesen elkészítheted bármikor, amikor kedved tartja. A kacsa sütés nem egy nagy ördöngösség, viszont minden az alapanyagokon múlik. Amire szükséged van hozzá, az egy jól megtermett hízott kacsa, egy kis fehérbor, és finom fűszerek, amelyek megízesítik a húst.
[Tovább olvasom…]
Fehérboros pulykacomb, póréhagymás-spenótos tésztával
Szeretem a pulykacombot, legyen az felső comb vagy alsó comb, vagy a szárnyhoz tartozó comb. Remek leves készíthető belőle, de sültnek is kiváló. Nagyon jól lehet ízesíteni az elkészítés során, és mivel nem túl száraz hús nem szárad ki. Bár mint mindent ezt is el lehet rontani, de ha követed a receptem, egy igazán ízletes főételt készíthetsz belőle.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások